Volg ons
Search
Close this search box.

Ik maak met iedereen een praatje

De meesten van ons zouden met 77 jaar al lang achter de geraniums zitten, maar dat geldt niet voor Rob. Met veel plezier werkt hij al ruim tien jaar wekelijks op het kantoor van S&L Zorg. Door het coronavirus zit hij momenteel noodgedwongen thuis. Ik spreek Rob via beeldbellen over zijn werk, zijn hobby dammen en natuurlijk over het coronavirus. Ook spreek ik met Dimphy Christianen. Op de dagen dat Rob werkt, is zij werkzaam bij de receptie en begeleidt ze Rob bij zijn werkzaamheden.

Boven praten ze meer dan beneden

Elke dinsdag en donderdag werkt Rob op het Centraal Kantoor van S&L Zorg. Hij vertelt: “Als ik binnenkom hang ik eerst mijn jas op. Dan doe ik alle rommel in de papierbak. Eerst beneden en dan boven, ik haal alles weg. Als ik klaar ben kijk ik even wat ik ga doen. De vaatwasser doe ik ook. In- en uitruimen. Ik maak met iedereen een praatje. Maar boven praten ze meer dan beneden hoor! Beneden stoor ik ze soms niet, want dan zitten ze te werken achter de computer, jaja.”

Bij elk kantoor hetzelfde verhaal

Dat Rob met iedereen een praatje houdt, is voor de medewerkers op het kantoor niets nieuws. Dimphy: “Zodra Rob binnenkomt begint hij gelijk een praatje, altijd over iets wat hij heeft meegemaakt of heeft gedaan. Het mooie is dat Rob het verhaal bij elk kantoor opnieuw vertelt. Zo is iedereen altijd op de hoogte. Dat zorgt er ook voor dat veel collega’s betrokken zijn bij hem. Laatst was hij zijn telefoon vergeten bij de damclub. Het hele kantoor wist ervan. Collega Rob Voets kwam toen aan mij vragen of ik misschien de damclub wilde bellen, zodat zijn telefoon weer terug zou komen. Later bleek dat de woning dit al had geregeld, maar het is mooi om te zien dat iedereen zo begaan is met hem.”

“Dinsdag neem ik altijd een broodje kroket, dat mis ik ook.”

Soms doet hij even een dutje

Dit sociale aspect is ook precies de reden waarom Rob nog wekelijks met plezier naar zijn werk gaat. Rob: “Ik vind het leuk om te werken, jaja, beetje praten met iedereen. Soms ook met de directrice. Dan komt ze eten in het OC (Ontmoetingscentrum, red.) en dan zit ze bij mij aan tafel. En ik hoef ook nooit hard te werken, daarom is het leuk.” Dat Rob zijn rustmomenten pakt op kantoor weet ook Dimphy: “Hij heeft zijn eigen hoekje, waar hij even kan rusten. Soms speelt hij een spelletje op de iPad, maar af en toe doet hij ook even een dutje. Tussendoor drinkt hij vaak warme chocolademelk. Laatst hebben we hem een eigen beker gegeven met zijn naam erop.”

Geen partij

Sinds de dagbestedingslokalen van S&L Zorg gesloten zijn, komt Rob tijdelijk ook niet meer naar zijn werk, maar blijft hij thuis. Rob: “Ik wil graag weer aan het werk. Te lang thuiszitten vind ik niks. Ik mis ook de kantine, waar ik altijd ga eten. Dinsdag neem ik altijd een broodje kroket, dat mis ik ook.” Gelukkig hoeft Rob zich thuis niet te vervelen, hij kan namelijk zijn grote hobby dammen nog gewoon uitoefenen. Nu de damclub tijdelijk gesloten is, vindt hij het belangrijk om zijn niveau op pijl te houden. “Ik dam nu tegen de computer, soms zet ik ‘m op het sterkste niveau, maar dan win ik niet hoor”, zegt Rob lachend. “Dat niveau is net zo sterk als de wereldkampioen, dus erg moeilijk.” En op de vraag of hij ook wel eens tegen Gerda (zorgcoördinator van Rob) damt, zegt hij lachend: “Nee joh, dat is geen partij!” Net als Rob hoopt ook Dimphy dat hij weer snel op kantoor mag komen werken, mits de maatregelen het toelaten. Dimphy: “We missen hem echt. Het papier ophalen wordt nu bijvoorbeeld nauwelijks gedaan. Daarnaast is Rob ook gewoon een hele fijne en gezellige persoonlijkheid. We hopen hem snel weer te zien!” .

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud