Volg ons
Search
Close this search box.

Ik ben zo blij dat ik dit doe

Terwijl ik het Ontmoetingscentrum (OC) van Lambertijnenhof binnenloop, zie ik Conny vrolijk kletsen met de medewerksters die achter de bar staan. Conny is duidelijk geen onbekende hier. “Ja, ik kom altijd even een praatje maken in het OC hoor, of ik ga er lekker lunchen. Gezellig hier met die dames!”, roept ze me toe. Samen lopen we naar buiten en nemen we plaats op het terras. Hier vertelt ze me over hoe ze zo bekend is geworden op Lambertijnenhof.

“Ik doe al zeven jaar vrijwilligerswerk bij S&L Zorg”, begint Conny haar verhaal. Conny raakte ruim zeven jaar geleden haar baan kwijt en wilde haar vrije tijd nuttig besteden. “Sindsdien doe ik regelmatig vrijwilligerswerk op woning 210-212. Daarnaast doe ik iedere week op dinsdag en vrijdag vrijwilligerswerk bij de dagbesteding of help ik mee met activiteiten”, vertelt ze. “O ja, en natuurlijk het breicafé! Dat ligt nu door corona even stil, maar normaal gezien ben ik tweewekelijks op zondag te vinden in het OC van Lambertijnenhof om te breien en te haken met bewoners. En soms spelen we spelletjes”, voegt Conny toe.

Activiteiten en evenementen

Conny heeft ook nog een hele tijd in het partyteam van Lambertijnenhof gezeten. “Dat vond ik erg leuk. Ik houd ervan om leuke activiteiten en evenementen voor de bewoners te organiseren. Als ik een gaaf idee heb voor een evenement of activiteit regel ik dat met de dames van het OC van Lambertijnenhof. Zij denken graag met me mee. Laatst organiseerden we nog een voetbalspel met als thema het EK. Na afloop van het spel konden de bewoners een heerlijk broodje (vega) hamburger komen eten in het OC. Dat was erg leuk.

Maar, mijn grootste evenementen zijn toch wel de paasknutsel en de sint- of kerstknutsel. Deze organiseer ik ieder jaar opnieuw. Het begon ooit met een opkomst van 20 personen, maar de afgelopen jaren heb ik altijd rond de 50 à 60 deelnemers.”

Zo’n activiteit kost best wat voorbereiding en daar weet Conny alles van. “Met zo’n knutsel bereid ik alles thuis voor. Ik knip dan bijvoorbeeld alvast alle  vormpjes uit. Ik wil alles zelf doen en kan weinig uit handen geven hoor, haha! Ik ben veel te perfectionistisch. Als iemand komt helpen met de vormpjes uitknippen, moet ik me inhouden om naderhand niet overal nog kleine randjes af te knippen, zodat het er perfect uitziet. Erg hè!?”, lacht Conny.

Lekker creatief

Conny doet het liefst creatieve dingen. “Lekker knutselen vind ik het leukst. Op de dagbestedingsgroep heb ik een grote taart geknutseld met kaarsjes erop, voor als de bewoners jarig zijn. Voor een slechtziende bewoner heb ik eens een voelkussen gemaakt. En voor een dementerende bewoner heb ik een hand gehaakt, die ze altijd vast kan houden”, zegt Conny. Conny doet veel bij S&L Zorg, maar toch vindt ze zeker niet al het vrijwilligerswerk leuk. “Ze mogen me voor alles vragen, maar ik ga niet wandelen en ik ga ook niet naar de disco hoor! Dat vind ik helemaal niks”, lacht de vrijwilligster.

“Het vrijwilligerswerk is inmiddels zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven.”

Doordat Conny hier zo vaak te vinden is, voelt ze zich echt één met de organisatie. “Het is niet normaal hoe je hier gewaardeerd wordt als vrijwilliger. Soms zeg ik weleens dat ik overgewaardeerd wordt”, vertelt de vrijwilligster lachend. “Iedereen is zo aardig en als ik jarig ben wordt er van alles voor me geregeld. Ik ben zo blij dat ik dit vrijwilligerswerk doe. Het vrijwilligerswerk is inmiddels zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven. Als dit ooit weg zou vallen, val ik echt in een zwart gat”, stelt Conny.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud