Volg ons
Search
Close this search box.

Ik ben blij dat ik kan helpen in deze tijd

Als je zo dichtbij Lambertijnenhof woont, ben je wel eens benieuwd wat daar allemaal gebeurt. Diana de Weert was dan ook nieuwsgierig en sinds de feestdagen is ze vrijwilliger geworden op de dagbestedingsgroepen Creatief 1 en Creatief 2. Maar nu is alles anders door corona en daar spreken wij haar over.

Nieuwe bewoners

Het is woensdagmiddag en normaal zou ik met Diana afspreken op locatie, maar helaas is dat nu niet mogelijk. Daarom is ons interview nu digitaal en gaan we beeldbellen met Diana. “Het is anders en toch eigenlijk hetzelfde”, vertelt Diana. “Normaal ondersteun ik twee keer in de week op de dagbestedingsgroepen. Momenteel werk ik in een woning, omdat de dagbesteding nu daar plaatsvindt. Zodoende ben ik er nog maar één keer per week. Het grote verschil is dat je op een andere plek zit en met een veel nauwere groep samenwerkt. Ik kende al een aantal bewoners van deze groep, maar zeker niet allemaal. Normaal op de groep zijn er deelnemers met ongeveer hetzelfde niveau qua ontwikkeling en op een woning heb je veel meer verschillende niveau’s. Dat is heel erg leuk.”

Meer naar buiten

“Mijn werkzaamheden zijn in principe hetzelfde. Ik ondersteun de begeleiders en ik help waar nodig. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om dezelfde dagstructuur te behouden. Nu wordt er in de morgen een dansje gedaan, zodat iedereen weet dat de dagbestedingsgroepen zijn begonnen. Ik speel spelletjes of ga knutselen met de bewoners, help met het koffiemoment en meestal lopen we na de lunch een rondje op het terrein. Dan gaan we even bij de geitjes kijken en doen we buitenactiviteiten waar dat mogelijk is. We hebben wel echt geluk dat het zulk mooi weer is”, zegt Diana. “Ik ben heel blij dat ik ondersteuning kan geven in deze tijd. Ik vind het heel leuk om te doen. Je kan nu wel meer één-op-één zijn met een bewoner. Het lijkt mij ook fijn voor de bewoners dat ze weer een ander gezicht zien in deze tijd, want ze zitten natuurlijk 24-uur per dag met dezelfde bewoners”, vertelt Diana.

“Ik vind het heel leuk dat ik nu ook weet hoe het reilt en zeilt op een woning, want dat had ik nog niet eerder meegemaakt.”

Wennen

“In het begin was het wel wennen, maar dat was het voor iedereen wel. De bewoners missen natuurlijk al snel de structuur, dus die wordt zoveel mogelijk teruggebracht. Het is leuk om te zien dat bewoners nu ook andere bezigheden leuk gaan vinden. Zo heeft een bewoner ontdekt dat hij knutselen eigenlijk ook wel heel leuk vindt, dat vind ik heel grappig om te merken. Ik vind het heel leuk dat ik nu ook weet hoe het reilt en zeilt op een woning, want dat had ik nog niet eerder meegemaakt.”

“Ik vind oprecht dat iedereen het heel goed doet en ik vind het knap dat het ondanks alles allemaal lukt. Hopelijk wordt alles straks snel weer het oude, maar tot die tijd houden we het zo wel vol. Ik ben blij dat ik kan helpen en ze kan ondersteunen”, eindigt Diana het gesprek.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud