Volg ons
Search
Close this search box.

ICT bij S&L Zorg

ICT is informatie en communicatietechnologie. Het gaat onder andere over apparatuur (devices), zoals computers, en over de programma’s (software) die we dagelijks gebruiken voor ons werk. Bij S&L Zorg gaan de ontwikkelingen op ICT-gebied heel snel. Daarom hier een kort overzicht.

Wat is de ‘Cloud’?

‘In the cloud’ is engels voor ‘in de lucht’. Een programma in de ‘Cloud’ staat niet op je eigen computer, maar op een server die gekoppeld is aan internet. Je kunt met verschillende apparaten inloggen op afstand. We kiezen bij nieuwe investeringen altijd voor oplossingen die in de ‘Cloud’ zitten. Bij S&L Zorg staan gegevens opgeslagen in de ‘Cloud’ op extreem beveiligde servers conform alle Nederlandse en Europese (privacy) wetgeving. De beveiliging is nu nog beter dan in het verleden.

Visie

De visie van S&L Zorg op het gebied van ICT is heel eenvoudig: ICT moet helpen om zoveel mogelijk tijd en geld aan de cliënt te kunnen besteden.

Razendsnel

De ontwikkelingen gaan razendsnel. In de nabije toekomst voeren we ook nog verbeteringen door in de nachtzorg, telefonie en bij het bestellen van maaltijden. We geloven echt dat de zorg beter kan worden door slimmere ICT, dus hebben we haast.

Technisch?

In het dagelijks leven en in ons werk gebruiken we onbewust steeds meer en vaker ICT. Je mobiele telefoon, je tablet, je (smart)televisie en soms zelfs je wasmachine, het is allemaal ICT. ICT gaat steeds minder over techniek en steeds meer over gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Alle woningen zijn recent uitgerust met een eigen tablet.

Geld

Voor zorginstellingen is er steeds minder geld beschikbaar. Door slimmere ICT besparen we op de processen rondom de zorg, maar niet op de daadwerkelijke zorg zelf.

Apparatuur

We investeren bij S&L Zorg alleen nog in apparatuur die makkelijk online bij de informatie in de ‘Cloud’ kan. Dit is relatief eenvoudige en daarom ook goedkope apparatuur.

Papier gebruiken we steeds minder.

Wifi

Voor alle bewoners is sinds kort Wifi beschikbaar in de woonkamers. Ook hebben alle woningen een chromecast om informatie op internet te laten zien op de televisie in de woning.[/vc_column_text][vc_column_text]

Programma’s

Ook bij alle nieuwe software kiezen we voor oplossingen in de ‘Cloud’. Software die recent is geïntroduceerd:
• ONS/CarenZorgt: Cliëntendossier/personeelsplanning
• Visma.net: Personeelsadministratie
• Ultimo: Interne meldingen
• ProActive: Factuurverwerking/bestellen
• Intranet: Interne communicatie
• Google cloud: Kantoorautomatisering

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud