Volg ons
Search
Close this search box.

Hier is dat feestje!

Waar feestjes zijn, daar zijn DJ’s Maurice, Marieta (ook wel bekend als M&M) en DJ Wim te vinden. Alle drie hebben ze al heel wat uurtjes achter de draaitafel in het OC van Sterrebos doorgebracht. Voor deze feestelijke vrijwilligers editie van de Echt kan een verhaal over onze huis-DJ’s niet ontbreken. We spreken het drietal op Sterrebos en dompelen ons onder in de wereld van mengpanelen, spiegelbollen, bellenblaasmachines en lasers.

Vinyl singeltjes

Zodra Maurice begint te vertellen over vinyl singeltjes wordt meteen duidelijk dat hij de oudste rot in het vak is. “Via een kennis ben ik hier terecht gekomen. Hij vroeg mij of het me leuk leek om hier eens te draaien. Dat beviel meteen erg goed! Ook het enthousiasme van de bewoners vond ik erg leuk. Zodoende ben ik vaker gekomen en nu, 30 jaar later, doe ik het nog steeds met veel plezier.” Ruim 20 jaar geleden kwam Marieta in het leven van Maurice en ook zij werd vrijwilliger bij S&L Zorg. Door haar werk bij lokale omroepen was ze al bekend met het draaien van platen en zodoende is DJ-duo M&M geboren. Marieta: “We hebben samen al heel wat disco’s gedraaid. Veel bewoners kennen ons dan ook van de disco. Toen een bewoner ons bij de Sinterklaasintocht zag, riep hij ‘disco, disco, disco!’.”

Je kunt het zo gek maken als je wilt

Ook Wim is een bekend gezicht op Sterrebos. Al ruim vier jaar verzorgt hij de muziek op diverse feesten en partijen. Wim vertelt: “Mijn vrouw was al vrijwilliger bij S&L Zorg en zodoende zag ik een vacature voor de disco’s. Ik heb vroeger in een aantal bands gezeten en heb ook een drive-in discotheek gehad. Het leek me erg leuk om het weer op te pakken. Ik had gelukkig ook al feeling met de doelgroep. De eerste keer weet ik nog goed, het was één groot feest. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Dat beviel me erg goed en nog steeds haal ik er erg veel voldoening uit. Er is hele nette apparatuur om mee te draaien. Er hangen spiegelbollen, er is een bellenblaasmachine, er zijn spots, lasers en lampen, je kunt het zo gek maken als je wilt. Maar ik zorg er wel altijd voor dat het licht niet te fel knippert, dat is voor sommige bewoners niet fijn.”

Een hele andere dimensie

Helaas lagen ook de discoavonden stil tijdens de coronacrisis. Gelukkig werd daar snel een oplossing voor bedacht. Wim: “We hebben in het voorjaar en in de zomer tuindisco’s georganiseerd. Toen het winter werd hebben we op veilige afstand huiskamerdisco’s gedaan. Dat was toch ook wel erg leuk hoor. Heel intiem met een groep bewoners en begeleiders in hun eigen omgeving. Dat geeft meteen een hele andere dimensie dan wanneer iedereen in het OC staat.”

Glunderoogjes

Alle drie zijn ze het erover eens; het liefst draaien ze vrolijke muziek waar iedereen lekker op kan dansen. “Maar, soms krijg je ook verzoeknummers die wat minder vrolijk zijn. Ook die draaien we natuurlijk, want anders krijg je scheve gezichten”, aldus Maurice. Marieta: “Er zijn altijd bewoners met vaste verzoeknummertjes. Dan komen ze naar je toe met van die glunderoogjes, dan weet ik al dat er iets gaat komen en dan moet je goed je oren spitsen. Zo vraagt Michel altijd Anton aus Tirol aan.” “Oh ja, en Alex altijd Rood van Marco Borsato”, vult Wim aan. “Andere favorieten zijn de Macarena, de Hucklebuck en de Ketchup Song”, zegt Marieta.

“Dan komen ze naar je toe met van die glunderoogjes, dan weet ik al dat er iets gaat komen.”

Waar sommige DJ’s tussen de nummers door de avond aan elkaar praten doen de DJ’s van S&L Zorg dit niet. Wim: “De bewoners willen gewoon leuke muziek horen, dus we praten juist niet teveel tussendoor. Alleen op het einde roep ik altijd ‘laatste nummer!’. Dan draai ik vaak Het laatste rondje van André Hazes.” “Ik pak altijd die van doei, doei, doei”, zegt Maurice enthousiast.

Allen hopen ze van harte dat de disco’s in het OC snel weer worden georganiseerd, want na dit uurtje herinneringen ophalen beginnen de handen alweer aardig te jeuken!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud