Volg ons
Search
Close this search box.

Een nieuw thuis

Ruim een jaar geleden woonde Jada nog thuis bij haar ouders en zusje in Zwijndrecht. Echter werd de zorg voor Jada te zwaar voor het gezin en was het zoeken naar een nieuwe, geschikte, woonplek onvermijdelijk. Toen kwam S&L Zorg op hun pad. Ze namen een kijkje bij de Greeflaan in Wouw en waren allemaal enthousiast. De rest is geschiedenis, want Jada woont er nu met veel plezier. We spreken Jada, moeder Gwenda en zusje Megan in de gezellige binnentuin van het woonzorgcomplex in Wouw.

Even slikken

Gwenda: “Het sprak ons direct aan. Het kleinschalige karakter, de gezellige binnentuin. We wisten meteen: ‘dit is het voor Jada’. Toen ging het opeens snel want er bleek ook gelijk een woonplek te zijn. Dat was wel even slikken. We hadden niet gedacht dat ze voor haar achttiende verjaardag uit huis zou zijn. Maar deze woning en het contact dat we hadden met Eveline (clientadviseur, red.) en Alexandra (zorgcoördinator, red.) voelde zo goed en vertrouwd, dat we de stap hebben genomen.”

Met een gerust hart

“Toen Jada hier kwam wonen was het voor iedereen wel even spannend. Hoe gaat ze het hier vinden en zit ze hier wel op haar plek? Gelukkig was Jada hier snel gewend. Ze kwam in een leuke groep terecht en kreeg een mooie kamer”, vertelt Gwenda. Megan: “Het was ook leuk dat we mee mochten denken. Ik mocht bijvoorbeeld meedenken over de kleur op de muur. Ik heb voor oudroze gekozen. Ook hebben we mooie foto’s en plankjes opgehangen.” Gwenda: “We zijn in deze periode heel goed begeleid door Eveline, Alexandra en de begeleiding in Wouw. Alles werd meteen goed geregeld. Al heel snel stond er een speciaal bed voor Jada en ook de fysio werd gelijk in gang gezet. Dat zorgde er voor dat we met een gerust hart naar de verhuizing toe konden leven.”

“Het doet ons goed om haar te zien genieten.”

De juiste keuze

Toen Jada eenmaal uit huis ging vond Gwenda het best moeilijk. “Gelukkig zijn we er als gezin inmiddels aan gewend en merken we ook dat het goed is voor ons. We kunnen nu meer tijd besteden aan Megan en aan andere zaken die normaal niet vanzelfsprekend waren. We komen iedere week op bezoek en zien dan ook dat Jada hier op haar plek zit. Ze zit hier vaak lekker in de binnentuin en gaat ook graag een rondje fietsen. We krijgen regelmatig foto’s en video’s vanuit de begeleiding toegestuurd. Vorige week was ze nog aan het huifbedrijden zagen we op een video, dat vond ze fantastisch. Het doet ons goed om haar te zien genieten. Het is een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Eveline Boekema (cliëntadviseur)

Eveline: “Al vanaf de eerste ontmoeting was er fijn contact met de ouders van Jada. Natuurlijk was het voor hen een spannend en emotioneel proces. Je dochter gaat uit huis, dat is niet niks. Toch was het fijn om te voelen dat zij vertrouwen in ons hadden. Door aan de voordeur goede afspraken te maken en deze ook na te komen, bevestig je het ontvangen vertrouwen. Daarom was de samenwerking tussen mij en Alexandra bij deze plaatsing ook zo belangrijk. Alexandra weet tot op detailniveau hoe het reilt en zeilt in de woning. Als cliëntadviseur heb ik die informatie en samenwerking nodig om ouders het vertrouwen te geven dat het goedkomt.” 

Alexandra Broeders (zorgcoördinator)

Alexandra: “Tijdens de plaatsing van Jada hebben we veel gesprekken gevoerd met Gwenda en Randy. Het was fijn dat er meteen een goede klik was. We bespraken bijvoorbeeld hoe zij de zorg thuis deden en hoe ze dat graag hier wilden zien. En ook Megan liet van zich horen tijdens deze gesprekken. Het is mooi om te zien dat ze zo beschermend is over haar grote zus. Jada woont nu bijna een jaar bij ons en het gaat hartstikke goed. Het contact met de familie is ook erg fijn. Het is een leuk en liefdevol gezin!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud