Volg ons
Search
Close this search box.

Een kennismaking met de nieuwe bestuurder

Het is een zonnige oktoberdag als ik met Vera Hersbach afspreek. Vera is op dat moment nog niet in dienst bij S&L Zorg, maar toch heb ik de eer om haar te interviewen voor deze editie van Echt. Op 1 november start Vera bij S&L Zorg als nieuwe bestuurder en bij het uitkomen van deze Echt is Vera alweer bijna twee maanden aan het werk binnen onze organisatie. Tijd om haar wat beter te leren kennen!

Als ik Vera zie heeft ze net het allerlaatste gesprek gehad met de Raad van Toezicht. “Nu is alles geregeld om op 1 november te kunnen starten. Maar, eerst nog even afronden bij mijn huidige baan”, begint ze te vertellen. Tot 1 november werkt Vera nog bij Stichting Welzijn Hoeksche Waard, waar ze dan ruim drie jaar lang bestuurder is geweest. Ze heeft een echt zorghart, blijkt al snel als ik haar vraag naar haar achtergrond. “Als 17-jarige startte ik ooit als Z-verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Ik leerde en werkte tegelijk. Na een aantal jaar in de woning te hebben gewerkt, ben ik overgestapt naar MEE Plus Groep, om daar te gaan werken als consulent. Ik was heel nieuwsgierig naar wat er gebeurt voordat iemand in zorg gaat en met dat proces hield ik me als consulent voortdurend bezig”, vertelt Vera. Na jarenlang gewerkt te hebben als consulent, kreeg Vera de kans om over te stappen naar een managementfunctie binnen de organisatie. “Hier heb ik vaak gemerkt dat het een groot voordeel is als je zelf in de uitvoering hebt gewerkt. Je snapt veel beter waar je het over hebt en begrijpt de professionals uit het vak wat gemakkelijker. Dat vind ik nog steeds een meerwaarde”, aldus Vera.

Terug naar haar roots

Na 17 jaar bij MEE Plus Groep te hebben gewerkt, was Vera toe aan iets anders. Vera: “Mijn werkgebied werd daar steeds groter en ik houd toch wel van nabijheid. Ondertussen had ik ook mijn master bedrijfskunde op zak en besloot ik de switch te maken naar Stichting Welzijn Hoeksche Waard als bestuurder. Na drie jaar was ik het daar heus nog niet beu en eigenlijk was ik ook niet op zoek naar iets anders. Maar toen ik de vacature van S&L Zorg zag, werd ik heel enthousiast.” Ik vraag me af wat haar dan zo triggerde. “De doelgroep”, antwoordt ze meteen. “Ik ben iemand van inclusie, iedereen kan en mag meedoen naar vermogen. En hoewel ik die visie ook bij andere doelgroepen kwijt kon, ligt mijn hart bij mensen met een verstandelijke beperking en mijn roots in West-Brabant. Twee vliegen in één klap.”

Mijn hart ligt bij mensen met een verstandelijke beperking en mijn roots in West-Brabant.

Medezeggenschap

Het goede gevoel dat Vera bij de vacature had, werd bevestigd in de prettige gesprekken tijdens de sollicitatieprocedure van S&L Zorg. “Ik vind de medezeggenschap hier goed geregeld, alle raden heb ik inmiddels al gesproken. Ook hebben zij allemaal mijn sollicitatiebrief mogen lezen. Als ik dat van tevoren had geweten, had ik natuurlijk wel een speciale versie voor de bewonersraad geschreven! Dan had ik met picto’s gewerkt bijvoorbeeld”, zegt Vera een beetje verontschuldigend. “De bewonersraad stelde overigens wel de meest verrassende vragen van alle raden”, lacht Vera.

Koers verder varen

Uiteraard ben ik ook benieuwd of Vera nog grootse plannen heeft voor S&L Zorg. “Ik wil eigenlijk de koers verder varen die al uitgezet is. Er ligt een mooi strategisch beleidsplan voor de komende jaren dat door de hele organisatie gezamenlijk tot stand is gekomen. Dit is een mooie basis. Natuurlijk liggen er uitdagingen die we gezamenlijk op moeten pakken. Maar ik laat me eerst vooral heel goed inwerken, ik ga me inlezen en ik wil de organisatie goed kennen. En hoewel er niet altijd veel ruimte in mijn agenda zal zijn, probeer ik met enige regelmaat ook de woningen en dagbestedingsgroepen langs te gaan om de verbinding te houden. En waarschijnlijk als deze Echt uitkomt, heb ik al met heel veel mensen kennis mogen maken. Ik heb er zin in!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud