Volg ons
Search
Close this search box.

Een bekende levensgenieter

Facebook, Instagram en Snapchat: Ruben is actief op vrijwel elk online platform. Met zijn vele volgers is hij dan ook een bekend gezicht in Halsteren en omstreken. Inmiddels woont hij alweer zes jaar bij S&L Zorg. We spreken af met Ruben, zijn ouders Michel en Monique en zijn persoonlijk begeleider Kim voor een interview en komen meer over deze influencer te weten.

Al snel kom ik erachter dat Ruben een echte ondernemer is. “Ik heb een eigen kledinglijn, die heb ik zelf ontwikkeld. Hiervoor heb ik shirtjes laten bedrukken en deze heb ik via Instagram verkocht”, vertelt Ruben trots. “Ruben is echt een ondernemend type, dit soort dingen bedenkt hij helemaal zelf”, vult moeder Monique aan.

Erop uit

Ruben is niet alleen ondernemend als het gaat om het verkopen van zijn eigen kleding, hij gaat er ook graag op uit. “Ik hou van leuke dingen doen. Binnenkort heb ik vakantie en dan ga ik meedoen met de Truckrun (evenement waarbij vrachtwagens een rondrit maken met mensen met een verstandelijke beperking, red.). Daar ben ik nu al zenuwachtig voor!” Kim: “Ruben zoekt altijd leuke dingen op om te doen. Hij heeft daardoor een hele drukke planning. Soms wordt het iets te veel en kan hij er zenuwachtig van worden.” “Dat klopt, ik vind heel veel dingen leuk om te doen. Ik fiets overal heen en ik kijk graag voetbal. Bij RKSV Halsteren, waar mijn broer voetbalt, en laatst ben ik ook naar NAC Breda gegaan met mijn buddy (vaste vrijwilliger voor een-op-een activiteiten, red.), maar er is maar één echte club voor mij en dat is Feyenoord!”, zegt Ruben. Michel haakt in: “En wat gaan we doen als Feyenoord kampioen wordt?” “Naar Rotterdam, met spandoeken en fakkels. En een biertje drinken!”, reageert Ruben direct enthousiast.

Een echte levensgenieter

In de woning bij Kim, de andere begeleiders en zijn huisgenoten heeft Ruben het enorm naar zijn zin. “We merken echt dat Ruben meer dan ooit op zijn plek zit bij S&L Zorg. Hij mist zijn huisgenoten ook echt als hij vakantie heeft en bij ons thuis is, dan gaat hij bij ze op de koffie. Hij gaat dit jaar ook mee op bewonersvakantie. Dat soort dingen deed hij voorheen niet, dus dit is echt een hele mooie ontwikkeling”, legt Monique trots uit. “Ik heb ook heel veel zin in die vakantie! Ik ben een echte levensgenieter. Dat heb je al wel gemerkt hè?”, zegt Ruben. Monique: “Ja, een levensgenieter is hij zeker. Hij gaat ook gerust even lekker naar de markt om op een terrasje wat te drinken.”

“Je bent ook gek op alles met motoren toch?”, vraagt Kim. “Absoluut! Mooie auto’s, vrachtwagens, motors, tractors. Ik hou ervan! Ik ben ook lid van KPJ Halsteren en help mee met de trekkertrek daar”, legt Ruben uit. Michel vult aan: “En tegenwoordig kan hij ook zelf treinreizen. Hierdoor kan hij nog meer leuke dingen doen, hè Ruben?” Ruben: “Ja, en jullie weten altijd waar ik zit, want dat deel ik natuurlijk op social media!”

“Zijn zelfstandigheid is in de afgelopen jaren echt gegroeid.”

Zelfstandig

Dat Ruben zelfstandig is, is wel duidelijk. “Zijn zelfstandigheid is in de afgelopen jaren echt gegroeid. Dat is mede dankzij zijn fijne begeleiding hier. Het zijn voornamelijk jonge mensen die weten hoe ze met social media om moeten gaan. Ook deelt Ruben vaak zijn live locatie met de begeleiding, zodat hij alleen op pad kan, maar de begeleiding toch kan zien waar hij is. Dat hoeft hij helemaal niet te doen, maar het geeft zowel Ruben als de begeleiding een gerust gevoel”, legt Monique uit. “En de korte lijnen tussen ons en jullie als ouders dragen daar natuurlijk ook heel erg aan bij!”, zo sluit Kim af.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud