Volg ons
Search
Close this search box.

De koning van de woning

Walter woont al heel wat jaren bij S&L Zorg. In die jaren heeft hij op verschillende woningen gewoond, maar vond nooit écht zijn plekje. Dat veranderde toen hij verhuisde naar woning 167 d-e. Hier woont hij nu alweer zes jaar met heel veel plezier. We spreken in de woning af met Walter, zorgcoördinator Iris en cliëntbegeleider Karlijn en komen van alles over hem te weten.

Eerst eens even voorstellen. Walter, ook wel Wally genoemd, is 58 jaar. Hij gaat graag naar de dagbesteding, sport bijna elke avond op de hometrainer en is een echte grappenmaker. “Ja, grapjes maken doe ik graag hoor, met Rob en met Netty.” Karlijn: “Maar ook met Viola toch? Daar zit je samen mee bij de dagbesteding. En de begeleiding voor de gek houden, daar ben je ook een ster in.” “Ha, jaaaa!” roept Walter vrolijk uit. “En gekke bekken trekken doe ik ook graag!” Karlijn: “Wally is een echte grapjas hoor, maar ook echt een lieverd. Hij is altijd vrolijk en in voor een praatje. Hij weet precies onze roosters uit zijn hoofd, net zoals onze verjaardagen of verjaardagen van de kindjes. Daarnaast is hij ook heel lief en attent voor zijn huisgenoten.” Walter knikt instemmend: “Gezellig hoor, ikke wel! En de begeleiding is heel lief voor mij.” “Maar af en toe moeten we ook een beetje streng zijn hé Wally. Douchen vindt hij niet altijd even leuk, maar dan zetten we UB40 op om het een beetje leuker te maken”, zegt Iris.

Gezelligheidsdier

Walter is echt een gezelligheidsdier. Dat is ook terug te zien aan de activiteiten die hij wekelijks onderneemt. Hij is vaak bij de disco’s aanwezig, gaat eens per maand naar de Soos en in het weekend is hij vaak bij vrijwilliger Saskia te vinden. Walter: “Dan gaan we friet eten. Ze bestellen voor mij een taxi en die komt om half 3 of kwart over 2, maakt me niet uit. Dan ben ik tot 7 uur in Halsteren. Heel gezellig is dat.” Iris: “Wally kent Saskia nog van de tijd dat hij op de Diepenbrocklaan in Bergen op Zoom woonde. In de afgelopen jaren heeft hij bij S&L Zorg in verschillende woningen gewoond. Hij zat er alleen niet altijd op zijn plek. Overal zorgden ze goed voor hem, maar toch voelde hij zich niet thuis waardoor hij steeds weer verhuisde.”

Allemansvriend

Karlijn: “Nu zit Wally alweer heel wat jaartjes hier en dat gaat heel goed.” Walter: “Ik heb het goed naar m’n zin hier. Bietje de rust hier hé.” Iris: “Walter past heel goed in deze groep. Hij is altijd begaan met iedereen en zorgt graag, het is een echte allemansvriend. Ik denk dat hij daarom hier zo op zijn plek zit. Hij zorgt er altijd voor dat het met iedereen goed gaat en ook dat er goed voor hem gezorgd wordt. Hij weet altijd wel iemand te regelen. We noemen hem niet voor niets de koning van de woning, hé Wally?” “Ik zet ze wel aan het werk hoor!”, zegt Walter gevolgd door een aanstekelijke lach. Voorzichtig concludeer ik dat Walter dus voorlopig nog geen verhuizing op de planning heeft staan. “Nee hoor!”, zegt Walter resoluut. “Ik ben hier niet meer weg te slaan!” Karlijn: “Wij zouden ook niet zonder jou kunnen hoor. Geen woning 167 zonder Walter!”.

“Ik heb het goed naar m’n zin hier, bietje de rust hier hé.”

Kinderwagen

Tijdens het interview vertelt Iris nog een leuke anekdote over Walter. “Toen ik destijds bevallen was van ons eerste kindje stuurde Walter veel brieven. In de kraamperiode kwam er ook een hele bezorgde brief binnen. Hij vroeg zich af of ik wel een kinderwagen had geregeld en of ik niet teveel bloed was verloren. Dat vond ik toen zo lief. Dat zal ik nooit vergeten!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud