Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Abbas Jared Yakoub

Na eerst allerlei ander vrijwilligerswerk te hebben gedaan, vond Abbas een match bij S&L Zorg. Al verschillende jaren is hij nu drie dagen per week te vinden bij Lambertijnenhof om vrijwilligerswerk te doen. Dit doet hij bij dagbestedingsgroep Ervaren 3.

Abbas Jared Yakoub

Vrijwilliger

“Voordat ik hier ben gestart, had ik al op verschillende plaatsen vrijwilligerswerk gedaan. Iedere keer vond ik het vrijwilligerswerk net niet bij mezelf passen, totdat ik bij S&L Zorg kwam. Ik ben een zorgzaam type en trek graag op met de deelnemers. Het vrijwilligerswerk hier past me daarom helemaal!”, zo begint Abbas zijn verhaal.

Volledig bij dagbesteding

In het begin hielp Abbas ook in de keuken, maar al snel was hij alleen nog maar te vinden bij de dagbestedingsgroep. Hij legt uit: “Ik heb een passie voor koken en vond het daarom ook wel leuk om in de keuken te werken. Maar het werken met de deelnemers vind ik eigenlijk nog veel leuker. Je krijgt zoveel waardering van de deelnemers en je ontvangt ook zoveel liefde van ze. Daarom besloot ik om alleen nog maar bij de dagbestedingsgroep aan de slag te gaan. Zo kan ik de deelnemers nog vaker zien.”

“Je krijgt zoveel waardering van de deelnemers.”

Heel veel duofietsen

Als we het hebben over hoe zijn dagen als vrijwilliger bij S&L Zorg eruitzien, komt het voornamelijk neer op heel veel duofietsen. “Ik ben hier altijd op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Al loopt het soms ook wel eens uit hoor, ik blijf graag wat langer als dat nodig is. En als het op één van de drie dagen een feestdag is, haal ik mijn werk gewoon op een andere dag weer in”, vertelt de fanatieke vrijwilliger. Abbas maakt in een week tijd heel wat kilometers op de duofiets. “Op maandag fiets ik altijd met Timo, Rob en Jeroen en op dinsdag fiets ik met Stefan. Op donderdag is mijn dag net iets anders. ‘s Ochtends ga ik eerst fietsen met Tonika en als we terugkomen begin ik met koken voor de hele groep. Zo blijf ik toch nog iets doen met mijn passie voor koken. De ene week eten we soep, de andere week pizza of pannenkoeken bijvoorbeeld. Als alles op is en de afwas is gedaan, ga ik vaak nog een rondje fietsen met een andere deelnemer. Het is iedere keer weer genieten!”

Na het interview haalt Abbas de ene na de andere deelnemer op om op de foto te gaan en een rondje te fietsen. Het zonnetje schijnt en zowel de deelnemers als Abbas leven helemaal op. Heerlijk!

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud