Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Daniëlle van Agtmaal

Ze studeert aan de kappersopleiding, maar in de vakantieperiodes werkt Daniëlle als vakantiekracht in de schoonmaak. "Dit is echt een top bijbaantje. Het verdient lekker, je krijgt veel vrijheid en wat ik eigenlijk nog het allerleukst vindt? Het contact met de bewoners. Het is hier zo gezellig", zo begint Daniëlle het gesprek in de tuin van woning 206-208, één van de woningen waar ze regelmatig schoonmaakt. We spreken haar over dat top bijbaantje en hoe zo'n werkdag er nu precies uitziet.

Daniëlle van Agtmaal

Vakantiekracht schoonmaak

Ze zitten in mijn hart

Daniëlle: “Toen ik deze vacature op Indeed voorbij zag komen, wist ik eerst niet goed wat ik kon verwachten. Toch heb ik gesolliciteerd en werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Kelly (recruiter, red.). Dat was zo’n leuk gesprek dat ik dacht, ik geef het een kans. Kelly vertelde toen gelijk dat ik tijdens mijn werk in contact zou komen met de bewoners. Dat leek me best leuk, maar ik wist niet hoe dat zou zijn. In mijn eerste werkweek leerde ik al gelijk best wel wat bewoners kennen. Sommigen zie je maar één keer, maar met anderen bouw je echt een band op. Zoals de bewoners van woning 206-208 waar ik vorige zomer regelmatig kwam. Deze bewoners zitten echt in mijn hart.”

“Deze bewoners zitten echt in mijn hart.”

Een praatje hoort erbij

Als vakantiekracht werkt Daniëlle op verschillende locaties. “Dat maakt het heel afwisselend. Zo werk ik ook wel eens een dienst bij de dagbesteding. Je begint dan rond een uur of zes in de ochtend en bent dan met een team van vijf collega’s aan het schoonmaken. Dat is erg gezellig onderling, maar je mist dan wel het contact met de bewoners. In de woning heb je dit volop, dat is hartstikke gezellig. Natuurlijk is het ook hard werken, maar een praatje met de bewoners tijdens het poetsen hoort er gewoon bij. Dat maakt het ook zo leuk. Het liefst werk ik daarom in de woningen. Gelukkig kan ik bij de planning mijn wensen aangeven en wordt daar ook vaak naar geluisterd.”

vakantiekracht

Van hot naar her

Als Daniëlle in de woning werkt, begint ze tussen 9.00 en 9.30 uur met schoonmaken. “De bewoners zijn dan naar dagbesteding, dus ik kan zelf bepalen waar ik begin. Meestal start ik met de slaapkamers, omdat die sowieso leeg zijn. Daarna ga ik altijd door naar de gangen en de bovenverdiepingen. Daarna de badkamers en de wc’s en vervolgens naar de woonkamer. Ik eindig altijd in het midden van de woningen, namelijk in de keuken. Dan heeft iedereen vaak net gegeten en kan ik daar meteen schoonmaken. In het begin vloog ik nog wel eens van hot naar her, maar nu heb ik inmiddels een heel stappenplan door de woning bedacht. Dat werkt echt perfect!”, aldus Daniëlle.

Dat Danielle ook in het hart zit van de bewoners is wel te zien. Als we na het interview de woning binnenlopen om foto’s te maken, wordt Daniëlle gelijk enthousiast begroet. Ze willen allemaal maar wat graag op de foto met haar en als we weggaan krijgt ze van iedereen nog een dikke knuffel. “Hier doe je het toch allemaal voor”, zegt Daniëlle stralend.

Wil jij ook aan de slag als vakantiekracht bij S&L Zorg? Bekijk dan deze vacature!

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud