Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Marije

“We werken bij S&L Zorg met meewerkend teamleiders. Dat wil zeggen dat je naast je taken als teamleider ook gedeeltelijk meewerkt op de woning. Zo ben ik vandaag bijvoorbeeld om 07.30 uur op de woning gestart met een vroege dienst. En vanaf 10.30 uur ga ik dan naar kantoor, zodat ik er een teamleidersdienst achteraan kan plakken. Ik probeer deze soorten diensten altijd goed los te koppelen. Tijdens het meewerken ben ik er voor de cliënten, tijdens kantoordiensten voor al het andere. Ik neem mijn mobiel ook niet mee op zak naar een dienst op de woning en medewerkers weten dat ze vragen later kunnen stellen. Ik zet ook duidelijk in mijn openbare agenda wanneer ik als teamleider aan het werk ben en wanneer als begeleider. De meewerkdiensten vind ik echt van toegevoegde waarde, zo houd ik feeling met wat er op de woning gebeurt en dat is goed.”

Marije van Eekelen

Teamleider wonen

Maar net wat de dag brengt

“De functie van teamleider bestaat uit een grote afwisseling in taken en contacten. Dat maakt het extra leuk. Mijn contacten zijn heel breed van zorgcontact tot externe contacten, familie van cliënten, vrijwilligers, etc. Het is maar net wat de dag of de dienst mij brengt, geen dag is hetzelfde.”

“Een voorbeeld van mijn taken als teamleider is het goedkeuren (fiatteren) van het rooster van mijn team. Dit moet ik iedere dinsdag gedaan hebben. Verder houd ik mij bezig met de begroting. Wat hebben we in een jaar aan materieel, scholing en personele bezetting nodig, maar ook of dat er geld is voor bijvoorbeeld een nieuwe tuinset. In mijn begroting neem ik ook altijd de punten uit het jaarplan van onze cliëntgroep mee. En dan heb je nog de jaargesprekken, die het hele jaar door plaatsvinden. Hier gaat altijd veel tijd in zitten qua voorbereiding, het houden van de gesprekken en de terugkoppeling, maar het is wel heel leuk. Je ziet hoe medewerkers zich ontwikkelen en welke doelen ze zichzelf stellen. Samen kijken we dan wat er beter kan, maar zeker ook naar wat er al heel goed gaat. Dat is net zo belangrijk.”

Teamleider

“Ik ben nu bijna elf jaar in dienst bij S&L Zorg, maart 2006 ben ik begonnen. Ik heb maatschappelijk werk & dienstverlening gestudeerd en ben daarna via het uitzendbureau op zoek naar werk gegaan. Via die weg draaide ik diensten op Lambertijnenhof in de flex en later ging ik werken op een vaste woning. In de tussentijd werd ik casemanager, een oude functie binnen S&L Zorg, en dat veranderde naar de functie van teamleider.”

“Sinds een tijdje ben ik teamleider van de buitenlocatie St. Theresiastraat. Ik geef hier leiding aan een team van 21 medewerkers en indirect aan net zoveel cliënten. De cliëntgroep van deze woning is LVB, lichte verstandelijke beperking. Dit is een uitdagende groep om op te werken met onder andere zaken als veiligheid rondom het gebruik van social media, maar ook seksualiteit.“

De hele dag achter die laptop

“Tijdens mijn teamleidersdiensten zit ik veel in overleg en achter mijn laptop. Vaste prik is het werkoverleg met de zorgmanager en het overleg binnen de cliëntgroep. Ook heb ik met beide teams maandelijks een vergadering, de Theresiastraat bestaat uit twee teams van medewerkers. Ook heb ik regelmatig overleg met de twee zorgcoördinatoren van de woning samen met de orthopedagoog. Zit een cliënt wel op zijn plek, wat speelt er, etc. Dan heb ik nog iedere maand een overleg met alle teamleiders en ik spreek regelmatig met het cliëntserviceteam. Als de woonwens van een cliënt verandert of er zijn lege plekken, dan kijken we samen naar hoe we dit op kunnen pakken. Dit zijn voorbeelden van waar ik me tijdens mijn teamleidersdiensten mee bezighoud.”

“Naast mijn functie als teamleider ben ik ook lid van de Incidentencommissie van S&L Zorg. Daar houd ik mij bezig met de analyses van incidenten die in alle teams binnen S&L Zorg worden gemaakt. Hier geven we adviezen over trends die wij zien S&L Zorg breed. Daarnaast ben ik ook intern onderzoeker PRISMA. Een Prisma analyse is een methode om een incident nauwkeurig in kaart te brengen. Kortom, veel afwisseling en dat is wat ik nou zo leuk vind aan mijn baan als teamleider!”

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud