Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van John en Jaap

Vandaag lopen we mee met John Geers en Jaap Honhoff van de Technische Dienst van S&L Zorg. Hoe ziet hun dag eruit? John vertelt: “We beginnen officieel om half negen, maar starten de dag meestal eerder. Dan kunnen we nog even bijpraten over wat er speelt en of er bijvoorbeeld ‘s nachts iets is gebeurd. Daarna kijken we in ons computersysteem welke meldingen er binnen zijn gekomen en bepalen dan onze werkvolgorde. Als er bijvoorbeeld een rolstoel defect is pakken we dat vaak eerst op, voordat de rolstoelen nodig zijn om bewoners naar de dagbesteding te brengen.”

John en Jaap

Medewerkers technische dienst

Jaap vertelt dat het werk bij de Technische Dienst erg afwisselend is: “Het gaat officieel om onderhoud en reparaties aan gebouwen, installaties en apparatuur. Maar ook bijvoorbeeld het aansturen van leveranciers. Ook doen we veel controles. Zo controleren we dagelijks het zwembad op een aantal punten, maar ook controle van bijvoorbeeld de brandmeldcentrale behoort tot ons werk. Ons werk heeft ook een onofficiële categorie. De categorie van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij worden erbij geroepen. De spullen van een bewoner intern verhuizen, schilderen of zelfs een complete kamer renoveren met brandwerende wanden.”

Niet alles is leuk

“En niet elke klus is even leuk hoor. We hadden een keer een bewoner die een hele videoband eerst uitrolde, toen in de wc gooide, daarna ging er nog een knuffelbeer achteraan en toen daarbovenop nog een grote boodschap. Tsja, als je dan gebeld wordt…”, zegt John met een brede glimlach.

“Samen lossen we elk probleem uiteindelijk altijd samen op.”

Jaap legt uit dat je aan het begin nooit weet hoe de dag gaat verlopen. “Tijdens de dag komen er continu nieuwe meldingen binnen. Soms ook urgente meldingen, dan pas je je planning weer aan. Na vijf uur is het werk vaak ook niet klaar. We zijn soms nog nodig bij activiteiten of evenementen en buiten kantoortijden blijft één medewerker Technische Dienst altijd telefonisch bereikbaar voor calamiteiten. En als je denkt dat we overdag veel bijzonders meemaken, dan is de nacht nog leuker. Waterlekkages, ingetrapte deuren, gesloopte kamers, sloten die volgestopt zijn met troep en spoedreparaties aan het uitluistersysteem. Nee, ook de weekenden en nachten zijn niet saai!”

Technische Dienst S&L Zorg Roosendaal en Bergen op Zoom

Puzzelen

“Het leukste aan ons werk is het puzzelen. Een probleem is vaak niet eenvoudig op te lossen en dan moet je gaan puzzelen. Gelukkig hebben we de afspraak dat we elkaar altijd kunnen bellen en om hulp kunnen vragen. Soms heeft een collega iets al eens eerder meegemaakt en weet hij heel snel een oplossing voor je te bedenken. En ja, soms sta je wel eens met zijn vieren van de Technische Dienst in het weekend met je knieën in de drek om een lekkage op te lossen. Maar samen lossen we elk probleem uiteindelijk wel altijd op”, zo sluit John enthousiast af.

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud