Volg ons
Search
Close this search box.

Dance, Dance, Dance!

Als je op dinsdagavond over het terrein van Sterrebos loopt, zijn ze haast niet te ontwijken: de gezellige, muzikale klanken die klinken vanuit het Ontmoetingscentrum (OC). Daar moet iets te doen zijn! En ja hoor: eenmaal binnen aangekomen, zien we Margot van Dansschool Quick&Slow dansles geven aan onze bewoners en andere deelnemers.

Samen met een aantal vrijwilligers zorgt Margot iedere week weer voor diverse danslessen. “We beginnen met bewegen op muziek, daarna geven we rolstoel- en rollatordans, vervolgens geven we een lesje zumba en ten slotte gaan we nog stijldansen”, vertelt Margot, die tussen het dansen door graag tijd maakt om even te kletsen. “Er is voor ieder wat wils. Bij bewegen op muziek kan bijna iedereen meedoen, stijldansen en zumba zijn wat uitdagender en bij de rolstoel- en rollatordansers richten we ons echt op die mensen voor wie dansen wat minder vanzelfsprekend lijkt”, legt de dansinstructrice uit. 

Uniek sporten

Margot is in 2018 gestart met het geven van de danslessen. Margot: “Dat jaar werd ik gevraagd voor de Uniek Sporten Beweegmarkt hier bij Sterrebos. Tijdens deze markt kwamen Roosendaalse sportverenigingen bijeen die sport op maat aanbieden. Er was toen zoveel animo voor het dansen, dat ik besloot iedere dinsdagavond het OC van Sterrebos te huren om er danslessen te geven.” Tijdens deze lessen is iedereen met een verstandelijke en of mobiele beperking welkom. “Ik ben in principe een externe partij die het OC van S&L Zorg huurt. Je hoeft dus niet bij S&L Zorg te wonen om te komen dansen. Iedereen mag danslessen bij mij afnemen,” aldus Margot.

Er is voor ieder wat wils.

Volop danservaring

Ondanks dat Margot nog maar relatief kort danslessen aanbiedt bij S&L Zorg, heeft ze een rijke danservaring. “Ik heb jarenlang zelf wedstrijden gedanst en lesgegeven bij een dansschool. Dansen zit in mijn bloed. Daarnaast werk ik al 39 jaar op de administratieve afdeling bij SDW. Hier is mijn affiniteit voor deze doelgroep ontstaan. Dit samen zorgde ervoor dat ik in 2005 gestart ben met het geven van danslessen bij zorgorganisaties. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen en huur ik locaties om daar de danslessen aan te kunnen bieden voor deze doelgroep. Hiervoor heb ik zelfs allerlei certificaten behaald,” legt Margot uit. 

Voortaan ook danslessen bij Lambertijnenhof

Het dansen bij Sterrebos is zo’n succes dat er sinds september ook gedanst wordt in de gymzaal van Lambertijnenhof. “Voor een les van drie kwartier was het voor sommige bewoners niet de moeite om met de taxi naar Roosendaal te komen. En dus bedacht ik om dan gewoon zelf naar Bergen op Zoom te gaan. Vanaf nu geef ik daar iedere dinsdagmiddag bewegen op muziek en op donderdagmiddag zumba. Het geven van de danslessen geeft me zoveel voldoening. Je ziet de deelnemers echt opleven en stralen. Ze zijn allemaal zo enthousiast en iedereen doet op zijn of haar eigen manier mee. Het is een combinatie van plezier en lekker bewegen. Geweldig toch?”, sluit de glunderende Margot af, om vervolgens weer de dansvloer op te gaan. Ik blijf nog even kijken en genieten van wat er gebeurt, terwijl ik stiekem zelf ook een dansje waag.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud