Volg ons
Search
Close this search box.

Daar komt de politie!

Een donkerblauw uniform, een rood-wit-blauwe auto met geluid en felle zwaailampen en een echte portofoon. Jij dacht ook meteen aan de politie toch? Een groot deel van onze bewoners vindt de politie maar wat interessant, zo ook Maurice. Als groot fan spreekt hij de wijkagenten van Bergen op Zoom Noord altijd aan en schittert hij regelmatig op hun instagramaccount (@wijkagenten_bergenopzoom_noord) als hij weer eens een praatje met hen maakt. Wij zijn benieuwd naar de band tussen de bewoners van Lambertijnenhof en de wijkagenten en vroegen de agenten, Bouke en Caner, daarom eens langs te komen voor een interview.

Stop, politie!

Terwijl we plaatsnemen in het OC van Lambertijnenhof komt Maurice met een glimlach van oor tot oor binnengestormd. “Hee, daar zijn jullie!”, roept hij enthousiast. Het laat meteen zien dat de wijkagenten hem niet onbekend zijn. Hij laat zijn kans niet verloren gaan en stelt meteen allerlei vragen die de agenten op hun beurt serieus beantwoorden. “Maurice zijn lievelingsprogramma is wegmisbruikers”, weet Caner. “Hij kent veel vakjargon van de politie en vraagt ons er vaak naar.” Maurice reageert meteen: “Stop, politie! U overschrijdt de maximumsnelheid.”

Zwaailampen aan

Alle wijkagenten hebben een eigen gebied waarin zij hun functie uitoefenen en Lambertijnenhof ligt toevallig precies op de grens van het gebied van Bouke en het gebied van Caner. De twee agenten komen dus beiden regelmatig bij onze zorgwijk. Bouke: “Dit doen we tijdens onze dienst als we een controleronde maken, maar ook als we bijvoorbeeld een melding krijgen van overlast. Sommige begeleiders van S&L Zorg hebben mijn mobiele nummer. Als er iets is, kunnen ze me direct bereiken.” Tijdens hun dienst komen de agenten regelmatig bewoners tegen. Caner: “Waaronder Maurice. Ik deed mijn ronde op de fiets en werd aangesproken door hem. Hij vertelde me toen dat hij groot fan is van de politie en vroeg me of ik de volgende keer met mijn politieauto wilde komen. Zo gezegd, zo gedaan.” “Ja, het liefst met zwaailampen aan!”, roept Maurice.

Blaastest

Een praatje met Maurice is inmiddels haast vaste prik voor de agenten als ze bij Lambertijnenhof komen. “We nemen zo nu en dan merchandise van de politie mee, zoals sleutelhangers of notitieboekjes, die hij dan mag houden. Hij is er altijd ontzettend blij mee. Laatst hoorde hij dat een andere bewoner een blaastest had mogen doen, toen wilde hij dat natuurlijk ook. Op zijn verjaardag mocht hij dan eindelijk de blaastest doen en gelukkig scoorde hij een nette ‘P’ van passeren”, vertelt Caner lachend. “Het is zo mooi om te zien dat de bewoners hier zo’n fan zijn van de politie en met name Maurice. Echt niet iedereen is zo blij met een blaastest hoor!”, lacht Bouke. Hij vervolgt: “We worden bij Lambertijnenhof altijd zo warm ontvangen en maken daarom ook graag tijd voor de vragen van bewoners.”

“Het is zo mooi om te zien dat de bewoners hier zo fan zijn van de politie.”

Nu het nog droog is gaan we snel naar buiten voor wat foto’s bij de politieauto. “Mogen de zwaailampen aan?”, vraagt Maurice. Natuurlijk zetten de agenten die aan. Maurice mag zelfs even een echte politiejas aan en de portofoon vasthouden. Fijn voor ons om te weten dat Bouke en Caner Lambertijnenhof goed in de gaten houden. En Maurice? Die heeft nu al een geweldige dag gehad!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud