Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter: in gesprek met begeleiders Marga en Jeanette

In de rubriek ‘De hort op’ gaat de Razende Reporter op pad binnen onze organisatie. Dit keer waren haar eigen cliëntbegeleiders Marga Meijdam en Jeannette Meesters-Kamstra aan de beurt. Op de dag van het interview heeft de Razende Reporter dagbesteding in het Ontmoetingscentrum van Sterrebos, dus spreken we daar af om Marga en Jeannette het hemd van het lijf te vragen.
Geschreven door onze

Razende reporter

Hoe lang werken jullie hier als cliëntbegeleiders?

Marga: “Ik werk hier nu 12,5 jaar.”
Jeannette: “Ik werk hier nog maar een paar maanden. Op 1 februari 2021 ben ik gestart met de opleiding Cliëntbegeleider niveau 3. Dit is een driejarige opleiding.”

Hoe vind je de opleiding Jeannette?

Jeannette: “Ik vind de opleiding heel leuk! Het is voor mij wel een dingetje dat ik alles online moet doen nu, aangezien ik van de generatie digibeet ben. Maar tegenwoordig moeten cliëntbegeleiders ook redelijk digitaal vaardig zijn. Daarnaast voelt het soms een beetje gek dat ik dezelfde opleiding doe als 17-jarigen, terwijl ik al best wat ervaring heb op dit werkgebied. Maar ondanks dat leer ik natuurlijk heel veel.”

Hoe waren jullie vroeger als kind?

Marga: “Wat een leuke vraag! Ik was eigenlijk een heel stil, verlegen meisje. Maar als ik iemand eenmaal goed kende, kon ik ook wel ondeugend zijn hoor!”
Jeannette: “Ik was ook heel verlegen totdat ik het kappersvak in rolde. Daar moest ik de telefoon opnemen en mensen te woord staan. Dit vond ik eerst heel eng, maar daardoor raakte ik wel snel mijn verlegenheid kwijt.”

Hebben jullie waardevolle sieraden?

Marga: “Mijn trouwring is voor mij heel waardevol. Thuis heb ik nog een oude ring van mijn oma met een camee erin, die is voor mij ook heel waardevol.”
Razende Reporter: “Ik heb ook een waardevol sieraad. Ik heb een ketting gehad voor mijn verjaardag met de geboortesteen van mijn opa en zijn  sterfdatum.”
Marga: “Dat is een heel waardevol sieraad, ja!”

Wat zijn jullie hobby’s?

Marga: “Ik wandel graag. En koffiedrinken is ook een grote hobby van me. Ik houd van gezelligheid.”
Razende Reporter: “Ja, dat wist ik al wel! En wat zijn jouw hobby’s Jeannette? Naast mijn haar knippen natuurlijk!”
Jeannette: “Ik houd erg van sporten. Ik fiets bijvoorbeeld graag of wandel met mijn hondje. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe plekken te ontdekken in  mijn omgeving.”

Wat zijn de mooiste momenten die je hebt meegemaakt in het leven?

Jeannette: “Dat zijn natuurlijk de momenten waarop mijn kinderen geboren werden.”
Marga: “Voor mij is dat ook het moment waarop ik moeder werd. Het moment dat ik oma werd, vond ik trouwens nog mooier. Wat ik ook heel mooi en fijn  vind, is dat mijn ouders allebei nog leven. Daar heb ik maar mazzel mee.”
Razende Reporter: “Nou inderdaad, want mijn vader heeft dat niet. Wat een mazzel heb jij!”

En als jullie een top 3 mogen maken van waar jullie een hekel aan hebben, wat zou dat dan zijn?

Marga: “Wat een lastige vraag, daar moet ik wel even over nadenken. Ik denk dat op 3 lopen in de regen staat en op 2 staat mensen die voorkruipen, dat vind  ik niet netjes. Maar nummer 1 is toch wel het coronavirus. Dat is op dit moment hetgeen waar ik de grootste hekel aan heb.”
Razende Reporter: “Ik ook! Ik zou graag weer leuke dingen doen, zoals naar een feestje gaan. Dat mis ik heel erg. Wat is jouw top 3 eigenlijk, Jeannette?”
Jeannette: “Bij mij staat op 3 gladheid op de weg. Dat vind ik zo eng. Op 2 staat mensen met een vooroordeel. Soms oordelen mensen al voordat ze iemand kennen. Dat vind ik zo jammer. Wat ik ook niet leuk vind en wat daarmee dus op 1 staat, is dat er soms na één keer dragen al een gaatje in je nieuwe kledingstuk zit!”
Marga: “Dat is inderdaad niet leuk, nee!”
Razende Reporter: “Daar heb ik ook een hekel aan Jeannette!”

“Nou Marga en Jeannette, nu weet ik nóg meer van jullie. Bedankt voor jullie tijd. Laten we nu weer aan het werk gaan!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud