Volg ons
Search
Close this search box.

Blossombs kleurt jouw wereld

De kans is groot dat je al eens van deze kleurrijke bloembommetjes, Blossombs genaamd, hebt gehoord. Je ziet ze namelijk sinds een aantal jaar echt overal. En dat is niet gek ook, want Blossombs zijn mooi voor de mens en mooi voor de natuur. Ook bij S&L Zorg zie je Blossombs voorbij komen, want onze in- en ompakgroepen werken met veel plezier voor deze mooie organisatie. Daar wilden we weleens meer van weten. We spreken af met Geerten van Eldik en Arjan Meyboom in het kantoor van Blossombs in Breda.

Blossombs is ruim drie jaar geleden opgericht door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik. Geerten: “Ik werkte destijds in de tuinbouw toen Daisy met het idee van bloembommetjes naar mij toekwam. Zij was geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders en bijen hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moesten we iets aan doen, vond ze. Ik vond het meteen zo’n gaaf idee en wilde er gelijk mee aan de slag. Maar we kwamen er al snel achter dat in Europa niemand zoiets kon produceren. Uiteindelijk hebben we een speciale machine laten ontwikkelen voor de productie van de Blossombs. De machine maakt een mix van zaad, klei en kokos en maakt daar balletjes van. En zo zijn de bloembommetjes van Blossombs ontstaan. Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes in gerecycled papier.”

Wat zijn Blossombs?

De bloembommetjes zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemzaadjes en natuurlijk kleurpigmenten. Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemen waar bijen en vlinders op af komen. Die voeding is ontzettend belangrijk voor een betere biodiversiteit.

Vooral niet pushen

Een schot in de roos, want de Blossombs vliegen over de toonbank. In drie jaar tijd is het bedrijf van Geerten en Daisy ontzettend gegroeid. “We hebben onze eigen webshop, we worden verkocht in diverse winkels van Ekoplaza tot WAAR, maar ook veel kleine winkels verkopen onze Blossombs. Daarnaast produceren we ook relatiegeschenken, bijvoorbeeld voor grote merken als Ziggo, Bol.com en L’Oréal. En we zijn van plan om nog veel verder te groeien. De kracht van Blossombs is denk ik dat we op een leuke manier wat goeds willen doen voor de biodiversiteit. We zijn er niet om mensen te overtuigen, we maken gewoon leuke cadeautjes. Wat we willen is dat je er plezier aan beleeft. En als je niet weet wat je er mee moet doen, dan gooi je ze maar naar buiten”, zegt Geerten lachend. “Maar we willen het dus vooral niet te veel pushen. En ondertussen worden mensen wel heel erg bewust van biodiversiteit”, vult Arjan aan.

“We zijn er niet om mensen te overtuigen, we maken gewoon leuke cadeautjes.”

Iedereen blij maken

Bij Blossombs zetten ze zich niet alleen voor een mooie natuur in, maar ook voor de maatschappij. Arjan: “Het verpakken van de Blosssombs gebeurt namelijk door mensen met een beperking. Zowel op onze locatie hier in Breda als bij diverse dagbestedingslocaties door het hele land, waaronder S&L Zorg. Dat vinden we heel belangrijk en is ook echt vanaf het begin ons plan geweest. We zijn heel blij met al het werk dat de deelnemers van de in- en ompakgroepen bij S&L Zorg voor ons doen. En om dan terug te horen dat zij het ook leuk vinden om dit werk te doen, maakt de cirkel weer rond.” Geerten: “Ik vind het super vet om iedereen blij te kunnen maken en dat is ook echt ons doel bij Blossombs. Dat zit in onze genen!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud