Volg ons
Search
Close this search box.

Alsof je in een bos staat

Vorig jaar is het gehele dagbestedingsgebouw op Lambertijnenhof vernieuwd. Van een likje verf op de muur tot een hele nieuwe inrichting, aan alles is gedacht. Nu alle groepen helemaal gesetteld zijn, gaan we op bezoek bij dagbestedingsgroep DVO 2 (dagbesteding voor ouderen). Ook zij hebben een prachtige nieuwe ruimte gekregen en het leuke is dat ze ook zelf veel tijd hebben gestoken in de inrichting en afwerking. We spreken begeleider Sandra Hartman samen met Joke, bewoner en deelnemer van het eerste uur, over hun nieuwe ruimte en daarnaast kletsen we gelijk even bij.

Een mooi geheel

Zodra je het lokaal van Dagbesteding voor Ouderen 2 (DVO 2) binnenloopt lijkt het wel alsof je midden in het bos staat. De mooie groene kleuren, in combinatie met de meubels en accessoires, zorgen voor een rustgevend en sereen geheel. Sandra: “We zijn ook heel trots op ons nieuwe lokaal. Het is zo huiselijk en gezellig. Je kunt echt merken dat de deelnemers allemaal graag hier komen hé Joke?” Joke knikt instemmend en vult aan: “Het is een gezellige huiskamer. Ik vind het mooi. Vooral de overgordijnen.” Sandra: “Het lokaal was al mooi toen het werd opgeleverd, maar het leuke was dat we er ook echt onze eigen draai aan mochten geven. Zo mocht ik samen met mijn collega Riecky en een vrijwilliger gaan shoppen om het lokaal verder in te richten. Dat was erg leuk!”. Naast de gekochte spulletjes hebben de begeleiders en vrijwilligers ook veel zelf gemaakt. Sandra: “Ik heb een mooie tak uit het bos meegenomen en die hangt nu in ons lokaal. Daarnaast hangen onze vogelhuisjes, die hadden we al en passen nu heel leuk in het geheel. En Conny, een van onze vrijwilligers, is heel creatief en heeft allerlei vrolijke vogeltjes gehaakt. Die hangen nu aan de tak.”

Pannenlappen van Joke

En Conny is niet de enige die kan haken, want ook Joke kan er wat van. Van kleedjes en mutsen tot pannenlappen en handdoeken. Sandra: “Menig collega bezit thuis een stel pannenlappen, gehaakt door Joke, ik heb ze ook hangen in de keuken!” Joke: “In de winkel moet je het kopen en bij mij krijg je het voor niks! En Ik doe het allemaal uit mijn hoofd, geen patronen, van moeder geleerd.” Sandra: “En ze leert het nu ook aan mij, maar … volgens mij ben ik hopeloos hé Joke?” “Ja!”, zegt Joke duidelijk.

“Je kunt echt merken dat de deelnemers allemaal graag hier komen”

Beautyochtend

Tijdens ons gesprek vallen mij de mooie nagels van Joke op. “Heb je ze speciaal voor de foto gelakt?”, vraag ik. Joke: “Nee, vrijdag doe ik weer nieuwe op”. Sandra: “Op vrijdag hebben we op DVO altijd beautyochtend, dan lakken we de nagels. En wat doen we nog meer Joke?” Joke: “Haar föhnen en handen insmeren.” Sandra: “Elke dag van de week hebben we een activiteit. Op maandag hebben we bewegen aan tafel, op dinsdag koken we, op woensdag is het altijd ieder voor zich, op donderdag BiM’en (bewegen in muziek, red) we altijd en vrijdag natuurlijk de beautyochtend. We doen van alles op DVO!”. Naast de activiteiten op de groep doet DVO ook graag mee aan andere activiteiten. Sandra: “We hebben bijvoorbeeld meegedaan met de BOT-middag (bewoners op toneel, red.) tijdens de Feestweek.” Joke: “We hebben tweede prijs gewonnen, met André Rieu. Ik hou wel van een feestje hoor.” Sandra: “Binnenkort doen we ook mee met de carnavalsoptocht op Lambertijnenhof, daar zijn we nu druk mee bezig.” “Maar dat is geheim hoor, dan moet je maar komen kijken”, zegt Joke duidelijk. En over haar carnavalsoutfit is ze ook erg duidelijk. “Ik trek geen kiel aan hoor, maar een jurkje. D’r mot alleen nog wel nog een broek onder, anders is het te koud”, grapt Joke.

Mooie mannekes

Naast alle activiteiten mogen de deelnemers van de dagbesteding voor ouderen bovenal graag doen wat ze zelf willen. Sandra: “Als een deelnemer lekker wil rusten, dan is dat ook prima. Joke geniet ook graag van het uitzicht, je kijkt namelijk zo het Meilustbos in. Joke: “Er lopen er veel met hondjes hoor, dan zwaai ik altijd.” Sandra: “En waar kijk jij ook altijd naar Joke?”. “Mooie mannekes!”, roept Joke vrolijk uit. Sandra: “Tja, als er een mooie man voorbij loopt, dan horen we het wel hoor. En dat nog op haar leeftijd van 83 jaar. Dat zou je niet zeggen hé?” En haar geheim? Elke dag twee glaasjes zoete witte wijn. Joke: “Ja lekker. Voor het eten en voor het slapen gaan.” “Ja, Joke weet het wel hoor. Ze geniet écht van het leven”, zegt Sandra lachend.

dagbesteding voor ouderen

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud