Volg ons
Search
Close this search box.

Als jij de eerste stap zet, zorgen de bewoners ervoor dat je nooit meer anders wilt

“Jij werkte op 202, daar woonde ik”, Léon valt direct met de deur in huis. Hij kent Demi goed. “Samen doen we leuke dingen”, vertelt Léon, “de lichtjesstoet”. Nou een betere start van dit gesprek kan ik me niet wensen. Demi van Overveld is cliëntbegeleider bij S&L Zorg maar startte ergens anders: “Ik begon aan mijn opleiding om in de ouderenzorg te gaan werken, maar tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat het niet was wat ik zocht. Ouderenzorg is ook leuk, maar ik kreeg te weinig tijd, te veel verschillende taken, miste de kans om het verschil in een dag voor een bewoner te maken. Bij S&L Zorg was ik al vrijwilliger en ben ik met Roos (recruiter) gaan praten om hier ook te gaan werken.”

Demi raakt geïnteresseerd in een speciaal praktijkgericht opleidingstraject dat S&L Zorg samen met Curio aanbiedt. “Tijdens mijn opleiding ben ik toen geswitcht naar de gehandicaptenzorg. Al snel ging ik werken bij Léon in de woning in Bergen op Zoom”, vertelt Demi.

Eén grote familie

Tijdens het gesprek dat ik met Léon en Demi heb, voegt hij met regelmaat belangrijke informatie toe. Zo vertelt Léon dat hij graag gaat dansen, met de disco of tijdens carnaval, maar dan heet het dansen hier weer dweilen. Demi geniet zichtbaar: “Ook in de woning danst Léon graag mee als er een feestje is hoor!” Ondertussen is Demi al een tijdje aan de slag bij S&L Zorg en werkt ze in een andere woning in Roosendaal. “Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar bij mijn start voelde het bij S&L Zorg direct als een warm bad. Als ik hier rondloop, herkent iedereen je en spreekt je aan, of ik krijg spontaan een knuffel van een bewoner. Het lijkt wel één grote familie, gewoon een hele fijne positieve omgeving. Ik werk hier een stuk korter dan sommige anderen, maar er werd vanaf de eerste dag direct naar mijn mening geluisterd”, vertelt Demi.

Partyteam

Naast haar werk als cliëntbegeleider zit Demi ook in het Partyteam dat diverse evenementen organiseert. Van Halloween tot carnaval en dus ook die stoet waar Léon enthousiast over was. “Wat had je toen aan Léon?”, vraagt Demi. “Een pak, grote paraplu en lichtjes”, vertelt Léon glunderend. “Zie je, voor die lach doe je het. Dit is alles wat ik wil in een baan, dat Léon aan het eind van de dag met een glimlach op zijn gezicht naar bed gaat”, zegt Demi.

“Bij mijn start voelde het hier direct als een warm bad.”

Heeft Demi nog tips voor mensen die ook nadenken over een start in de gehandicaptenzorg? “Jij hoeft alleen de eerste stap te zetten, kom gewoon eens kijken. Zodra je hier binnenloopt vangen wij je wel op en zeker de bewoners zullen zorgen dat je nooit meer iets anders wilt!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud