Volg ons
Search
Close this search box.

Toolkit Verandering en Innovatie gelanceerd

Binnen S&L Zorg doen we er alles aan om het leven van de bewoners zo leuk en prettig mogelijk te maken. Hierbij zijn innovatie en verandering belangrijk. Met de inzet van innovatie kan S&L Zorg inspelen op de problemen rondom personeelstekorten, werkdruk en het behoud van de hoge kwaliteit van de zorg. De inzet van innovatie heeft invloed op iedereen binnen S&L Zorg. Daarbij is het van groot belang dat iedereen mee wil en kan veranderen. Met de toolkit kunnen we daarvoor zorgen. De toolkit is ontwikkeld na onderzoek binnen S&L Zorg, waarin is onderzocht wat we binnen S&L Zorg nodig hebben om te kunnen veranderen en innoveren.

“Innovatie houdt in dat we ruimdenkend zijn, bereid zijn om dingen anders te doen, kleine en grote verbeteringen uitvoeren en voortdurend streven naar vernieuwing.”

Toolkit Verandering en Innovatie

In de toolkit staan drie aspecten centraal: betrokkenheid, communicatie en invloed. Binnen deze drie elementen zijn informatieve, interactieve en verdiepende onderdelen te vinden. Daarnaast zijn er ook tips, posters en methodes beschikbaar om zelf het leven anders te gaan proberen. Schrijf acties op en ga daarmee aan de slag. Evalueer later het gebruik van de toolkit en ga na of je bewust bent gaan veranderen!

Je eigen route

De toolkit hoeft niet in één keer te worden doorlopen. Je kunt je eigen route kiezen. Dit helpt je om een keuze te maken welke onderdelen je in een bepaalde situatie het beste kunt gebruiken. Hierbij kun je kiezen uit drie routes. Bij de eerste route start je vanuit een uitdaging of probleem waarbij je samen op zoek gaat naar een oplossing. De tweede route begint wanneer je op het punt staat te beginnen met een verandering. Bij de derde route bevind je je midden in de verandering.

Het gesprek aangaan

De toolkit zorgt ervoor dat je samen het gesprek over innovatie en verandering aan gaat. Hierdoor wordt je bewust van de manier waarop jij en je omgeving omgaan met de innovatie. De toolkit heeft dan ook als doel om bewust te worden over hoe er samen wordt gewerkt, hoe we met elkaar communiceren en hoe we elkaar beïnvloeden tijdens een verandering.

Ga aan de slag met de toolkit!

Je kunt de toolkit komen lenen bij het LAP. Het LAP is te vinden op de eerste verdieping van het centraal kantoor van S&L Zorg. Dit is aan de Onyxdijk 161a, ruimte nr. 1.08. Er is een lift en er zijn toegankelijke toiletten.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud