Volg ons
Search
Close this search box.
Tai Chi S&L Zorg

Tai Chi lessen bij S&L Zorg

Bij S&L Zorg vinden we beweging erg belangrijk. Niet alleen voor de fysieke, maar ook voor de mentale gezondheid. Bij een goed en gezond leven hoort bewegen. Hoe tof is het dan dat er Tai Chi lessen gegeven worden bij S&L Zorg? Deze vinden iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur plaats in de gymzaal van onze zorgwijk Sterrebos. Een aantal van onze bewoners neemt daar maar wat graag deel aan. Nieuwe medewerkers en bewoners zijn altijd van harte welkom om eens te komen kijken of een keer gratis deel te nemen aan een les. Tai Chi heeft namelijk heel veel voordelen!

Wat is Tai Chi?

Tai Chi is een sport die geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd, fitheidsniveau en mentale of fysieke beperkingen. Het is zelfs mogelijk om deel te nemen als je aan een rolstoel of looprek gebonden bent. Tai Chi oorspronkelijk is een Chinese vechtkunst, maar inmiddels is het vooral een vorm van lichaamsbeweging die je op een ontspannen manier uitvoert, met een minimale spierspanning en een vloeiende reeks bewegingen.

Meer voordelen van Tai Chi

Door de ontspannen, langzame routines en diepe ademhaling, ontwikkel je een scherp bewustzijn van je omgeving en werk je tegelijkertijd aan de positieve ontwikkeling van je sociale en emotionele competenties. Door regelmatig een lesje Tai Chi te volgen, kun je je flexibiliteit en kracht verhogen. Daarnaast wordt Tai Chi ook gezien als vorm van meditatie. Heerlijk toch?

Hoe ziet een les eruit?

De ervaren trainers van Tai Chi Roosendaal creëren een ontspannen sfeer, met zacht licht en rustige muziek op de achtergrond, en nemen de deelnemers mee in de bewegingen. Ze wisselen actief bewegen af met rust en stilte, en de laatste les van elke maand is een meditatieve les.

Contactgegevens

Wil je als medewerker, vrijwilliger, bewoner of deelnemer eens komen kijken of vrijblijvend en gratis een keer deelnemen? Dan kun je contact opnemen via welkom@taichiroosendaal.nl of via 0634853976.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud