Volg ons
Search
Close this search box.

Spelcomputer bij dagbestedingsgroep Leren 2 Lambertijnenhof

Bij dagbestedingsgroep Leren 2 op Lambertijnenhof zitten een aantal deelnemers die gek zijn op gamen. Sommigen gameden al in hun woning of bij anderen thuis, maar het leek hen gaaf om ook te kunnen gamen bij de dagbesteding. Leren 2 is een groep die al veel werkt en leert op de computer, dus een beetje ‘innovatieve’ ontspanning hoort daar ook wel bij vonden zowel de deelnemers als begeleiders. Maar, hoe realiseer je zoiets?

Spelcomputer bij de dagbestedingsgroep

Al snel dachten ze eraan om hun idee te pitchen bij De leukste …plek, in de hoop dat ze tijd en middelen zouden krijgen om hun idee te verwezenlijken. De stuurgroep van De leukste …plek vond het een goed initiatief en gaf hen de tijd en de middelen die ze nodig hadden om een spelcomputer bij Leren 2 te krijgen.

Iedereen mag meedoen

Inmiddels staat de spelcomputer, een Nintendo Switch, op z’n plek en wordt er al dankbaar gebruik van gemaakt. Om andere bewoners en deelnemers er ook van mee te laten genieten heeft de dagbestedingsgroep een inschrijfformulier gemaakt. Er mag op woensdag- en vrijdagmiddag gegamed worden met de spelcomputer en per keer mogen er twee deelnemers van welke dagbestedingsgroep dan ook zichzelf inschrijven. Deelnemers Leroy en Said, die je hiernaast ziet op de foto, hebben het al een keer geprobeerd en met succes, want het smaakte naar meer!

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld met een game computer. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud