Volg ons
Search
Close this search box.
snoezle-onderwater

Co-creatie Snoezle mobiele snoezeloplossing

In het kader van het project https://crosscare.eu/ hebben we onlangs de innovatie snoezle getest bij onze bewoners. Samen met de ontwikkelaar van het product hebben we gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn, specifiek afgestemd om de verstandelijk gehandicaptenzorg. Het product is in België ontwikkeld door het bedrijf pilipili en zocht een testplek in Nederland.

Jelle van Tilburg van het innovatieteam ging aan de slag en begeleidde op 5 juni 2019 een dag in zorgwijk Lambertijnenhof om eens goed te ervaren wat onze bewoners er van vinden. Na een grondige testdag en stoeien met onderandere het ophangen van de Snoezle boven een rolstoel, zagen we bij S&L Zorg de enorme potentie. Mensen in een groepssetting kun je een persoonlijk rustmoment/ervaring bieden, zonder iemand echt naar één van onze snoezelruimtes te brengen (met specifieke voor en nadelen).

Nadat er wat aanpassingen aan het product zijn gedaan, hebben we momenteel vijf exemplaren van deze tentjes in ons bezit. Drie worden ingezet in woningen, twee bij de dagbesteding. Zeker tijdens de coronapandemie is het een fijne toevoeging aan het totale aanbod.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud