Volg ons
Search
Close this search box.
rapporteren

S&L Zorg start project om effectiever te rapporteren

Binnen S&L Zorg wordt er dagelijks gerapporteerd in de dossiers van de bewoners. Voor medewerkers begint de werkdag met het lezen van de rapportages van de vorige dienst en de dag eindigt met het rapporteren over de eigen dienst. Dit is belangrijk, want collega’s worden hiermee op de hoogte gehouden, maar ook bewoners, verwanten en/of andere naasten kunnen het dossier inzien en er tevens zelf in rapporteren.

Effectiever rapporteren

In de rapportages wordt beschreven hoe er aan doelen wordt gewerkt en hoe het gaat met een bewoner. Het objectief rapporteren draagt bij aan de zorg en goede communicatie, maar kost ook veel tijd en zorgt ervoor dat er minder tijd overblijft voor de primaire zorgtaken. Binnen S&L Zorg is er daarom de wens om te kijken op welke manier het rapporteren effectiever kan en wie en wat hier eventueel bij kan ondersteunen. Dit doen we aan de hand van een project. Daarnaast willen we een tijdsbesparing realiseren van 15% op het rapporteren per werkdag per zorgmedewerker. Dit staat gelijk aan circa 2 fte tijdsbesparing per jaar bij S&L Zorg.

Uitvoering van het project

De uitvoering van het project wordt gedaan in twee fases. Eerst wordt er een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om effectiever te rapporteren binnen S&L Zorg. Hiervoor wordt er gesproken met bewoners, verwanten en medewerkers. Na het onderzoek zal er op basis van de uitkomsten een pilot gedaan worden binnen één van onze woningen. Hier zullen manieren van effectiever rapporteren worden getest. Als deze manieren op de pilot-woning een succes zijn, zal het worden uitgerold naar meerdere woningen binnen S&L Zorg.

Op dit moment zitten we in de eindfase van het onderzoek. Op korte termijn zullen dus de resultaten geanalyseerd worden. Vervolgens zullen er plannen worden gemaakt voor de pilotfase en zal deze worden uitgevoerd.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud