Volg ons
Search
Close this search box.

S&L Zorg exposeert kunst met thema gastvrijheid in tentoonstellingsruimte van stichting Pont des Arts

Zorgorganisatie S&L Zorg exposeert vanaf maandag 17 oktober haar jubileumkunstproject met het thema ‘gastvrijheid’ in de tentoonstellingsruimte van Stichting Pont des Arts in Roosendaal. 

In het jaar 2019 bestond S&L Zorg 30 jaar. Destijds werd er door de organisatie een expositie met kunst in het thema ‘gastvrijheid’ georganiseerd in de bibliotheek van Roosendaal. Begin dit jaar werd er nogmaals een expositie georganiseerd in de bibliotheek van Bergen op Zoom met hetzelfde thema. S&L Zorg trok hiermee de aandacht van de oprichters van Stichting Pont des Arts en staat nu met dezelfde expositie in hun tentoonstellingsruimte in Roosendaal.

Expositie met een thema

Net als in 2019 en begin dit jaar is wederom gekozen voor het thema ‘gastvrijheid’. Een thema dat S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt. Daarnaast vond S&L Zorg het in deze erg toepasselijk, omdat Stichting Pont des Arts zo gastvrij is haar expositieruimte beschikbaar te stellen voor de zorgorganisatie. De tafel met stoelen die letterlijk plaats bieden staat symbool voor gastvrijheid. Op de tafel staan allerlei unieke borden en schalen tentoongesteld. Het servies werd ontwikkeld uit keramiek en papier en er is een bijzonder Leporello boekje samengesteld. De tekeningen in het boekje, gemaakt door bewoners en deelnemers, gaan over gastvrijheid en daarop geïnspireerde teksten. Details uit dit boekje worden ook op groot formaat geëxposeerd. Alle kunstwerken die gepresenteerd worden zijn tot stand gekomen in samenwerking met kunstenares Saskia van Haeren.

Pont des Arts

Stichting Pont des Arts is opgericht door bewoners en ondernemers uit de Brugstraat. Zij raakten met elkaar aan de praat nadat de City Bar werd gesloten. Uit dat gesprek ontstond het idee om van de begane grond een expositieruimte te maken. De doelstelling van de stichting is de leefbaarheid in de Brugstraat te verbeteren door exposities en culturele activiteiten aan te bieden in het pand. S&L Zorg is de derde organisatie die haar kunst mag exposeren bij Pont des Arts.

De expositie

Op vrijdag 14 oktober werd de expositie feestelijk geopend door Stichting Pont des Arts en S&L Zorg. Vanaf maandag 17 oktober is de kunst ‘gastvrijheid’ voor iedereen te bewonderen in de expositieruimte, Brugstraat 54a te Roosendaal. De expositie is te bekijken tot 3 november.

S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft de organisatie twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud