Volg ons
Search
Close this search box.

S&L Zorg en SDW slaan handen ineen bij zij-instroomtraject

Een carrière in de zorg. SDW en S&L Zorg bieden nu de kans om dit pad in te slaan via een nieuw, verkort leer-werktraject van anderhalf jaar. Dit traject is speciaal ontwikkeld voor ‘Samen Onbeperkt’, de samenwerking tussen beide zorgorganisaties. S&L Zorg en SDW bieden zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant.

Tijdens het leer-werktraject maken de cliëntbegeleiders in opleiding gebruik van een digitale leeromgeving, hebben ze regelmatig contact met een e-coach en bezoeken ze tweewekelijks themabijeenkomsten. Daarnaast werken en leren ze in totaal op twee verschillende leerwerkplekken.
Na succesvolle afronding van het traject hebben de deelnemers twee diploma’s in handen, namelijk Maatschappelijke Zorg 3 en Verzorgende (IG) 3 én een contract bij een van beide organisaties.

Pittige investering

“De verkorte leerroute vraagt een pittige investering in leren, werken en tijd”, licht Henny der Kinderen, praktijkopleider bij S&L Zorg, toe. “Daarom zijn we op zoek naar zij-instromers met een proactieve, ondernemende houding. En minimaal drie jaar werkervaring of maatschappelijke ervaring, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of mantelzorg.”

Ellen Rombout en Carel Plasman, praktijkopleiders bij SDW, vullen aan: “Vanuit SDW en S&L Zorg krijg je de ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid en om jezelf te ontwikkelen. We vergoeden de opleidingskosten volledig en een gedeelte van de lestijd. Daarnaast krijg je tijdens het traject een contract voor 28 tot 32 uur en uiteraard goede begeleiding.”

Solliciteren

Het zij-instroomtraject start op 1 oktober. Kandidaten kunnen nog tot 6 mei solliciteren. Kijk voor meer informatie op www.samenzijnweonbeperkt.nl.

– Na vijf succesvolle jaren is S&L Zorg vanaf maart 2024 geen onderdeel meer van Samen Onbeperkt. Wel werkt S&L Zorg met regelmaat op projecten samen met Samen Onbeperkt. –

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud