Volg ons
Search
Close this search box.

Sinterklaas brengt extra bezoek aan Sterrebos dankzij De leukste …plek

Sinds kort is er een echt Roosendaals Sinterklaasboek uit, genaamd ‘De magische gouden strik’. Het boek is geschreven door kinderboekenschrijfster Saskia van den Brand en de illustraties zijn getekend door Monique den Ouden. Demi, cliëntbegeleider bij S&L Zorg, vond het Roosendaalse boek een perfect cadeau voor de bewoners van S&L Zorg die in Roosendaal wonen.

Boeken en een bezoek van de Sint

Om ervoor te zorgen dat alle Roosendaalse woningen zo’n echt Roosendaals Sinterklaasboek ontvingen, schakelde Demi De leukste …plek in. Ze pitchte haar idee, kreeg een ‘go’ en kreeg uren en middelen van De leukste …plek om boeken voor de woningen aan te schaffen. Maar, waar het begon met enkel de aanschaf van boeken, wist Demi het al snel nóg leuker te maken door als klap op de vuurpijl Sinterklaas en pieten uit te nodigen voor een extra bezoekje aan het OC van Sterrebos. Het was een extra bezoek, omdat de Sint en pieten het bezoek brachten bovenop de bezoeken die ze ieder jaar al brengen bij zowel zorgwijk Sterrebos als zorgwijk Lambertijnenhof. Demi nodigde alle Roosendaalse woningen van S&L Zorg uit en ook medewerkers en verwanten waren van harte welkom.

Hoor wie klopt daar

Op zaterdagmiddag 3 december was het dan zover: Sinterklaas en de pieten kwamen langs bij het OC van Sterrebos. Heel wat bewoners, medewerkers en verwanten zaten vol spanning te wachten en waren maar wat blij toen de Sint, samen met de pieten, binnenkwam. Het was een gezellige middag, waarbij de bewoners konden meedoen aan een kleurwedstrijd. De drie gelukkige winnaars kregen een prijs van de Sint en bewoonster Jozé gaf op haar beurt hele mooie zelfgemaakte uiltjes aan de Sint en de pieten als dank voor hun bezoek en de mooie Sinterklaasboeken.

Geslaagde middag

Het was een geslaagde middag die dankzij een samenwerking van Demi, De leukste …plek, het partyteam van S&L Zorg, vrijwilliger Toon Verbraak, bewoners, medewerkers en natuurlijk Sinterklaas en de pieten een groot succes was! Sinterklaas en de pieten noemden het dan ook heel mooi: ‘een dankbaar bezoek’.

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud