Volg ons
Search
Close this search box.
Don Bosco

Samen beleven

Voor haar opleiding Social Work aan de Avans Hogeschool mocht medewerker Leontine in co-creatie een evenement organiseren. Dit met als doel het sociaal functioneren van haar bewoners te bevorderen. Al snel kwam Leontine op het idee om een belevingstheater te organiseren voor haar woning, die ze samen konden beleven met kinderen van Don Bosco Roosendaal. Ze wist alleen niet zo goed waar te beginnen en hoe dit te financieren.

Aan de slag met een projectgroep en Don Bosco

Gelukkig kwam ze al snel uit bij De leukste …plek. Ze pitchte daar haar idee van het belevingstheater en kreeg een ‘go’ om dit idee uit te gaan voeren. Hierna is Leontine een projectgroep opgestart met twee collega’s van dagbesteding en Karin van Don Bosco. Niet lang daarna kon er in co-creatie een prachtig belevingstheater worden opgezet, waarin elfje Lila, woonachtig in het bos ‘Sterrebos’, de hoofdrol had. Daarnaast bedachten ze samen leuke spellen die de kinderen met onze bewoners konden doen. Zowel de kinderen als de bewoners hadden een fantastische dag!

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld met deze co-creatie. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

 

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud