Volg ons
Search
Close this search box.
Bestuurder Marjolijne Lewis knipt lint door

Opening dagbesteding Lambertijnenhof was een groot feest

Het interieur van het dagbestedingsgebouw van Lambertijnenhof is vernieuwd. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van de dagbesteding. Natuurlijk met een feestje. Het gebouw is het afgelopen jaar flink onder handen genomen. Van mooie nieuwe vloeren en gestucte en geverfde muren tot nieuw meubilair, veel is in een nieuw jasje gestoken.

Officiële opening en rondkijken

De deelnemers van de dagbesteding, familieleden, medewerkers en vrijwilligers hadden zich verzameld om de officiële opening mee te maken. Altijd als er iets speciaals is op Lambertijnenhof, weten de deelnemers en bewoners er een feest van te maken. Zo had een groep een speciale rap voorbereid, waren er muziek, lekkere hapjes en drankjes. Nadat wethouder Harijgens en bestuurder Marjolijne Lewis kort wat hadden verteld, mocht het lintje doorgeknipt worden. Alle bezoekers konden het gebouw van voor tot achteren bewonderen. De deelnemers waren maar wat trots om de nieuwe inrichting en het nieuwe meubilair te laten zien. Maar zeker ook de eigen bijdragen van de deelnemers aan het interieur konden bekeken worden, want hun onbeperkte creativiteit was te zien in het hele gebouw.

Interieur gebaseerd op Bergen op Zoom en omgeving

De inrichting van het vernieuwde gebouw is gebaseerd op de thema’s Stad, Land en Water en varieert van prikkelarm tot prikkelrijk. Als je het gebouw binnenloopt begin je in de Stad. Lokalen hebben daar een inrichting gebaseerd op de Bergse binnenstad, met bijvoorbeeld afbeeldingen van historische plaatsen zoals de Peperbus en de Markt. In de lokalen is er ruimte voor prikkels, er wordt gewerkt of geleerd. Zo zijn er bijvoorbeeld de leerklas, Kunst&Zo en de Kaarsenmakerij. Als je verder het pand doorloopt kom je bij het thema Land. Hier is de sfeer volledig gebaseerd op de Brabantse Wal. Er zijn groepen waar wat meer rust mag zijn, zoals de dagbesteding voor ouderen. Het laatste deel van het pand heeft als thema Water, geïnspireerd door de waterrijke omgeving van Bergen op Zoom, zoals het Markiezaatsmeer en de Binnenschelde. In dit deel zijn de minste prikkels en is er bijvoorbeeld dagbesteding voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Met de drie thema’s is er voor iedere cliënt een sfeervolle, maar ook passende omgeving gecreëerd.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud