Volg ons
Search
Close this search box.

Nieuwe opleidingsvariant PGL start in september

In september starten SDW en S&L Zorg, in samenwerking met het Kellebeek College, het praktijkgestuurd leren (PGL). Het Praktijkgestuurd leren vervangt het reguliere BBL traject. De voornaamste verandering betreft de manier waarop het onderwijs wordt aangeboden.

Praktische benadering

Het praktijkgestuurd leren werkt veel meer vanuit een praktische benadering. De ervaring op de werkvloer is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Dit betekent dat de studenten leren wat op dat moment relevant is binnen de zorg.  Daarnaast biedt de nieuwe opleidingsvariant veel meer op maat aan. Waar de studenten in het reguliere BBL traject voornamelijk les kregen over ouderenzorg en jeugdzorg zal het PGL specifieke lessen verzorgen op het gebied van verstandelijk gehandicaptenzorg. Ook wordt het merendeel van de lessen niet meer op het Kellebeek College gegeven, maar op locatie bij SDW of S&L Zorg. Hierbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de eigen expertise. Zo kunnen orthopedagogen lessen verzorgen over de diverse ontwikkelingsfasen en logopedisten over slikken en verstikken.

Het praktijkgestuurd leren start in september en de reguliere lessen worden verzorgd door Jolanda Aarden en Annelies den Rijer. De opleiding duurt drie jaar en is mogelijk in zowel niveau 3 als niveau 4. Voor deze opleidingsvariant geldt een startmoment in februari en september. Werkbegeleiders van de studenten uit deze nieuwe lichting worden nog extra geïnformeerd over de begeleiding.

Samen zijn we onbeperkt

De specialistische flexpool, het zij-instroomtraject en het praktijkgestuurd leren. Allemaal trajecten die tot stand komen door de samenwerking tussen SDW en S&L Zorg. Een unieke samenwerking die vandaag de dag niet meer is weg te denken uit beide organisaties. Kijk voor meer informatie op www.samenzijnweonbeperkt.nl

– Na vijf succesvolle jaren is S&L Zorg vanaf maart 2024 geen onderdeel meer van Samen Onbeperkt. Wel werkt S&L Zorg met regelmaat op projecten samen met Samen Onbeperkt. –

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud