Volg ons
Search
Close this search box.
crosstrainers

Nieuw: mini crosstrainers voor onder het bureau

In coronatijd schafte medewerkster Esther Kas een mini crosstrainer aan om thuis, tijdens het werken, lekker in beweging te blijven. Nu ze weer voornamelijk op kantoor werkt, merkt ze dat ze het fijne bewegen mist en dit ook anderen gunt.

Voordelen van meer beweging achter je bureau

Medewerkers die veel zittend werken, bijvoorbeeld op kantoor achter hun bureau, zitten veel stil en vaak in dezelfde houding. Door ergonomisch en gewrichtsvriendelijk te bewegen tijdens het werken, zijn lichaam en geest meer in balans. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je bloedcirculatie. Je krijgt meer energie, het verlicht de geest en het verbetert je houding: je wordt dus een stuk vitaler!

Maak je eigen trainingsprogramma!

Je kunt op de mini crosstrainer verschillende weerstandsniveaus instellen. Zo kun je je eigen trainingsprogramma maken en verbruik je ook nog eens een aantal calorieën!

Hoe kun je er gebruik van maken?

Via De leukste …plek, waar Esther haar idee indiende, kreeg ze tijd en middelen om vijf mini crosstrainers aan te schaffen. Vier hiervan circuleren in het Centraal Kantoor van Sterrebos. Vraag er gerust eens naar bij je collega’s! De andere mini crosstrainer vind je boven in het dagbestedingsgebouw van Lambertijnenhof. Het is de bedoeling dat de crosstrainers in deze gebouwen blijven. Wil je een crosstrainer lenen voor een andere locatie? Mail dan naar innovatie@slzorg.nl. Er is namelijk één te leen bij innovatie.

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld met deze mini crosstrainers. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud