Volg ons
Search
Close this search box.
medimo

Medicatie controleren door middel van fotocontrole

Binnen S&L Zorg wordt regelmatig medicatie verstrekt aan bewoners. Medewerkers die deze medicatie geven, moeten dit aftekenen in het programma Medimo. Op die manier wordt bijgehouden of de medicatie is gegeven en ingenomen.

Dubbele controle

Bij sommige medicijnen is het nodig dat er een dubbele controle plaatsvindt. Het gaat hierbij om medicatie die extra gecontroleerd moet worden om de veiligheid te waarborgen. Het kan zijn dat dit het geval is bij een woning waar niet altijd twee medewerkers aan het werk zijn, zoals bijvoorbeeld bij een buitenlocatie van S&L Zorg. Om die reden wordt er gekeken of er door middel van een fotocontrole in Medimo toch een dubbele controle kan worden uitgevoerd.

Hoe werkt de Medimo app

Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van de Medimo app. Alle medewerkers moeten eenmalig inloggen bij deze app op hun werktelefoon. Hierna is het mogelijk om vanuit het medewerkersaccount een foto te maken van de medicatie die op dat moment gegeven moet worden en dubbel moet worden gecontroleerd. Zodra de foto genomen is, wordt deze verzonden naar een andere woning. Daar krijgen de medewerkers een melding, zodat ze de foto kunnen bekijken en de medicatie goed kunnen keuren. Op die manier wordt er toch een dubbele controle uitgevoerd.

Pilot

Op dit moment zijn we aan de hand van een pilot druk bezig om ervoor te zorgen dat de fotocontrole optimaal werkt. Mocht de fotocontrole werken op de woning, is het mogelijk om het gebruik van de app verder uit te rollen naar andere woningen waar deze situatie zich ook voordoet. Zo zorgen we er samen voor dat de medicatieveiligheid hoog blijft.

medimo

Bron foto’s: Eva Plevier en Medimo

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud