Volg ons
Search
Close this search box.
Gevelsteen bij meilust voor het ontmoetingscentrum van Lambertijnenhof

Restauratie originele gevelsteen Meilust

Herinnering aan vervlogen tijden

Zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom, had vroeger een hele andere bestemming. Al in 1760 werd er gebouwd op het huidige Lambertijnenhof. Van eerdere bebouwing is nu nauwelijks nog iets te zien, alleen de gevelsteen van Villa Meilust die is geplaatst voor het Ontmoetingscentrum herinnert aan vervlogen tijden. De gevelsteen is recent prachtig gerestaureerd en kan er weer jaren tegenaan.

De eerste bebouwing op het huidige Lambertijnenhof werd in 1760 gebouwd. Kapitein-Luitenant Frederic May liet een landhuis bouwen in het buitengebied ten noordoosten van Bergen op Zoom. Dit landgoed kreeg de naam Maylust. Algemeen wordt aangenomen dat de naam van het landgoed werd veranderd naar Meilust in 1905. Toen werd de bestaande bebouwing gesloopt en gaf Jeanne Cathérina Mintjes, weduwe van de rijke bankier Louis Godderis, opdracht om een grote villa te bouwen: Villa Meilust. Later in de jaren ‘70 kreeg de gehele wijk dezelfde naam en werd er een straat vernoemd naar Frederic May.

De gevelsteen voor het huidige Ontmoetingscentrum van Lambertijnenhof herinnert als enige nog aan deze vroegere bebouwing en aan de herkomst van de naam van de wijk Meilust. Om dit stukje geschiedenis van onze zorgwijk te kunnen behouden is deze gevelsteen recent gerenoveerd door Marleen Vinke (restaurateur) en Bouwservice Bartelen.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud