Volg ons
Search
Close this search box.
Maat en Daad

Maat en Daad komt eraan!

en aantal jaar geleden vroeg de orthopedagoog van Dion’s toenmalige team om na te denken over zinvolle tijdsbesteding voor de bewoners/deelnemers van S&L Zorg. Na wat brainstormen kwam cliëntbegeleider Dion op zijn idee: ‘Maat en Daad’, een website waarop onze bewoners/deelnemers de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met mensen uit de buurt. En dankzij De leukste …plek krijgt Dion nu de kans om zijn idee ook echt uit te gaan voeren!

Hoe werkt Maat en Daad?

Maat en Daad is volgens Dion eigenlijk een soort omgekeerde Werkspot. Op de website Maat en Daad bieden onze bewoners een goede daad aan. Hierbij kun je denken aan de hond uitlaten, glas naar de glasbak brengen, autowassen of boodschappen doen. Buurtbewoners kunnen op de site een goede daad uitkiezen en vervolgens zal onze bewoner de goede daad uit komen voeren. Dit is niet alleen fijn voor de buurtbewoners, maar ook voor onze bewoners. Het zorgt er namelijk voor dat ze sociaal contact maken in de buurt, dat ze hun hobby kunnen uitoefenen, dat ze meer lichaamsbeweging krijgen en ten slotte ontwikkelen ze ook nog eens praktische vaardigheden. Een win-win situatie dus.

Goede daad bij jou thuis

De goede daad vindt vaak plaats bij de buurtbewoner thuis. Als het nodig is, zal er iemand met de bewoner meekomen ter ondersteuning. Het is natuurlijk het leukste als de bewoner de goede daad samen met de buurtbewoner uit kan voeren. Zo wordt het een laagdrempelige manier om de maatschappelijke verbondenheid te vergroten voor zowel de bewoner van S&L Zorg als de buurtbewoner.

Website Maat en Daad binnenkort online

Nu het idee helemaal rond is, kan de website van Maat en Daad ontwikkeld worden. Hier zijn we momenteel druk mee bezig. Zodra de website online is, zullen we dit uiteraard delen. Hopelijk gaan veel buurtbewoners vanaf dan een goede daad afnemen bij onze bewoners. Houd dus zeker onze website in de gaten voor de laatste updates rondom dit leuke idee!

Wat is De leukste …plek?

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud