Volg ons
Search
Close this search box.

Kwaliteitsrapport 2023

Leren, verbeteren en waarderen wat we hebben: dát is waar het in 2023 om draaide. In dit kwaliteitsrapport blikken we terug op een jaar vol ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

De titel, “Bouwen aan kwaliteit”, heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het symbool voor onze voortdurende inspanningen om de zorg te verbeteren. We bouwen voort op een stevig fundament, met het kwaliteitskompas als leidraad. De mentaliteit van onze medewerkers en vrijwilligers is daarbij cruciaal: zij zijn altijd bereid om te leren en te verbeteren. Bewoners, cliënten en verwanten dragen bij met hun kritische blik en waardevolle feedback. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor iedereen.

In 2023 waren we niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk aan het bouwen. We realiseerden een prachtige nieuwbouwlocatie aan de Triasdijk in Roosendaal en startten de bouw van een nieuwe locatie aan de Beemdkroon. We maakten ook plannen voor een nieuwbouwproject in Roosendaal en de renovatie van de zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom evalueren we voortdurend onze zorg en zoeken we naar manieren om te verbeteren. We kijken kritisch naar onszelf en betrekken ook externe expertise. In dit rapport besteden we aandacht aan het onderzoek van de Erasmus Universiteit, dat inzicht gaf in hoe complexe zorg optimaal kan worden geleverd. Goed dat we als voorbeeld voor de sector worden gevraagd, maar het motiveert ons vooral ook om te blijven leren en te zoeken naar verdere optimalisatie.

Met trots blik ik terug op een jaar vol ontwikkelingen. De toekomst belooft nog veel meer uitdagingen en kansen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met alle betrokkenen onze missie zullen blijven waarmaken: samen zorgen voor een goed leven!

Vera Hersbach
Bestuurder S&L Zorg

Klik op de afbeelding hieronder om het kwaliteitsrapport over 2023 te lezen.

Na het afronden van het verslag kwam een commissie van afgevaardigden uit de raden bij elkaar om samen te reflecteren op vorm en inhoud. Hier is het verslag van deze reflectie te lezen.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud