Volg ons
Search
Close this search box.

Unieke samenwerking tussen S&L Zorg, De Borghoek en CKB leidt tot kleurrijke musical

Dagbestedingsgroep De Leerklas heeft samen met basisschool De Borghoek en het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom (CKB) maar liefst zes keer de musical ‘Mijn Fantasie in Kleur’ opgevoerd. Vrijdagmiddag 7 juli was de laatste voorstelling in het theater van het CKB.

Het is niet de eerste keer dat er een musical wordt opgevoerd in samenwerking met De Borghoek en het CKB. Wendy Tempelaars, cliëntbegeleider bij S&L Zorg, vertelt: “Het contact met het CKB is een aantal jaar geleden gelegd. Jeroen Wierikx van het CKB geeft les op De Borghoek en hij kwam met het idee om samen een musical te doen. Vorig jaar hebben we de musical ‘Koffer vol wereld’ gespeeld. Dit was zo’n groot succes dat we het heel graag nog een keer wilden doen. Door subsidie van FCP (Fonds Cultuur Participatie, red.) konden we het dit jaar gelukkig weer realiseren.” Slechts veertien repetities waren er ingepland om de musical in te studeren. Onder begeleiding van professionals Jeroen, Annique Bijsters en Greetje Dietvorst van het CKB hebben ze gewerkt aan hun zang, dans en acteertalenten. Gedurende de repetities ontstond er een bijzondere band tussen de deelnemers. 

Het verhaal

Jeroen, de hoofdrolspeler van de musical, miste kleur in zijn leven. Hij voelde een leegte en was wat somber. Samen met de bewoners en de kinderen besloot hij hier iets aan te doen. Stuk voor stuk kwam er meer kleur in zijn leven. Ze creëerden met elkaar een prachtige regenboog met behulp van gekleurde blokken. Elke kleur vertegenwoordigde een emotie, en door deze kleuren toe te voegen, toonden ze aan dat het oké is om jezelf te zijn, ongeacht welke emotie je ervaart – of het nu angst, woede of vreugde is. Vera Hersbach (bestuurder van S&L Zorg) was aanwezig bij de laatste voorstelling. “De bewoners en kinderen schitterden op het podium en betoverden het publiek met hun zang en dans. Het was hartverwarmend om te zien hoe ze met elkaar samenwerkten”, aldus Vera.

Het hoogtepunt van de voorstelling was de afsluitende scène, waarin alle deelnemers het nummer ‘Multicolor’ van Son Mieux ten gehore brachten. De energie spatte van het podium af. “We hopen er stiekem op dat het een jaarlijks terugkerend project gaat worden. Het is zo gaaf om dit samen te kunnen doen!”, aldus Wendy.  

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud