Volg ons
Search
Close this search box.

Jubileumexpositie S&L Zorg

Van 19 december 2019 tot 10 januari 2020 exposeert S&L Zorg haar jubileumkunstproject in de Bibliotheek VANnU in Roosendaal. Aanleiding van de expositie is het 30-jarig jubileum van S&L Zorg. Het thema van dit project is de gastvrijheid die S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt. S&L Zorg heeft gemeenschaps kunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving.

Tekenen van gastvrijheid

Een tafel met stoelen die plaats geven staan symbool voor gastvrijheid. Tekeningen daarvan, die door cliënten werden gemaakt, zijn in cortenstaal gerealiseerd en worden levensgroot op de terreinen van S&L Zorg in Roosendaal en Bergen op Zoom geplaatst. Eveneens werd een nieuw servies label uit keramiek en papier ontwikkeld en is een bijzonder Leporello boekje samengesteld met tekeningen van cliënten over gastvrijheid en daarop geïnspireerde teksten. Details uit dit boekje worden op groot formaat geëxposeerd. In bewegend beeld en geluid kan de bezoeker van de expositie meebeleven wat S&L Zorg verstaat onder gastvrijheid: de vrijheid bieden om van mens tot mens te zijn.

De Schaal van Gastvrijheid

Op woensdag 18 december om 16.00 uur wordt de expositie voor genodigden geopend door wethouder Klaar Koenraad en bestuurder Marjolijne Lewis. Zij zullen dan De Schaal van Gastvrijheid presenteren. Deze bronzen schaal zal jaarlijks door S&L Zorg als wisseltrofee worden uitgereikt aan een gastvrij bedrijf of organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De bedrijven en organisaties worden genomineerd door bewoners en verwanten van S&L Zorg.

De expositie

De expositie is van 19 december tot 10 januari te bezoeken in de Bibliotheek VANnU, markt 54A in Roosendaal. Dezelfde expositie is later in 2020 te bezoeken in Bergen op Zoom.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud