Volg ons
Search
Close this search box.
Machteld Huber

Jubileum Symposium Positieve Gezondheid druk bezocht

Op 13 november 2019 organiseerde S&L Zorg een jubileum symposium met als thema: Positieve Gezondheid. De druk bezochte dag bestond uit twee delen. In de ochtend was er een successenmarkt waar successen op het gebied van positieve gezondheid, met elkaar werden gedeeld. In de middag was er een plenair programma met als sprekers: Marjolijne Lewis, Machteld Huber en Stephan Hopman.

Aanleiding symposium

S&L Zorg werd 30 jaar geleden opgericht, aangejaagd door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Ze wilden een nieuwe zorgvoorziening die er niet uitzag als een ‘instelling’. Ze wilden gewone huizen, kleine groepen en integratie in de wijk. Aan de rand van Roosendaal verrees op een stuk platteland, waar in de toekomst een nieuwe wijk zou komen, Sterrebos. Zo bijzonder dat de Koningin het persoonlijk kwam openen.

In Bergen op Zoom stonden 25 jaar geleden ook ouders op. Ze wilden een eigen complex in de stad. De passie, kennis en ervaring uit Roosendaal werden ingezet. Er was een kans in de vorm van een oud militair terrein en een betrokken gemeentebestuur. Een tweede wijk werd gebouwd en kreeg de naam Lambertijnenhof.

Nu jaren later is er een organisatie ontstaan met de naam S&L Zorg. De S is van Sterrebos, de L van Lambertijnenhof. Ze biedt ondersteuning aan circa 425 cliënten, waarvan er circa 355 ook intern verblijven. Tijdens het jubileum symposium kreeg de organisatie inspiratie om optimaal gebruik te maken van Positieve Gezondheid voor de komende 30 jaar!

Marjolijne Lewis

Als eerste spreker sprak de bestuurder van S&L Zorg Marjolijne Lewis. Ze nam het publiek mee in de reis van S&L Zorg en specifiek de laatste paar jaar. Haar verhaal werd versterkt door de verhalen van drie bewoners.

Machteld Huber

Machteld Huber nam het publiek mee in de theorie en praktijk van Positieve Gezondheid. Hoe is het ontstaan, wat is het precies en hoe pas je het toe? Aan de hand van praktische tools en met eenvoudige taal wist ze de zaal te overtuigen. Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekten, maar het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren. Machteld is o.a. oprichter van het Institute For Positive Health.

Stephan Hopman

Als strategisch adviseur bij Thebe presenteerde Stephan Hopman positieve gezondheid in de praktijk. Met het ontwikkelprogramma De Bedoeling focust ze op regie, veerkracht en competenties van de cliënt, maar ook van de medewerker.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud