Volg ons
Search
Close this search box.

Inspiratiebezoeken Lambertijnenhof

Achter de schermen wordt al intensief gewerkt aan plannen voor de grootschalige renovatie van Lambertijnenhof. We laten ons hierbij graag inspireren door andere zorginstellingen. Daarom brachten de bestuurder, het managementteam en een aantal leden van de raad van toezicht in september een bezoek aan twee opvallende nieuwbouwlocaties van zorginstellingen in de regio.

Winkellaan (Amarant)
Tijdens het bezoek aan locatie Winkellaan 5-7 in Tilburg werden de bezoekers geïnspireerd door de zorgvuldig ontworpen woonomgeving voor 32 cliënten met meervoudige beperkingen. Het gebouw van twee verdiepingen biedt diverse omgevingen, zowel rustig als levendig, en streeft ernaar een echt thuis te creëren met optimale zorg en woongenot voor de bewoners. Het gebouw vermijdt daarom lange, klinische gangen. Dit bezoek toonde aan hoe architectuur en ontwerp een positieve invloed kunnen hebben op de levenskwaliteit van mensen met een beperking.

Campus Kiezel (Prisma)
Het inspiratiebezoek aan Campus Kiezel in Raamsdonksveer bood een kijkje in een eigentijdse en doordachte woon- en leefomgeving, speciaal ontworpen ter ondersteuning van kinderen met een zorgbehoefte. De campus omvat twee gebouwen van twee verdiepingen: een woongebouw met 32 zorgwoningen en een orthopedagogisch dagcentrum, verbonden door een loopbrug. Het ontwerp is sterk gericht op de belevingswereld van de kinderen, met ingetogen architectuur en kleurrijke accenten voor herkenbaarheid. Gekleurde kasten dienen als ankerpunten en begeleiden de leefomgeving van de bewoners.

Bron hoofdfoto: Pauwert Architectuur

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud