Volg ons
Search
Close this search box.

IJscokar ’t Smulkarretje

Op donderdag 21 juli kwam ijscokar ’t Smulkarretje voor het eerst langs op het terrein van Sterrebos. De ijscokar was geregeld door collega Anika van Wensen, die bewoners graag de mogelijkheid wilde bieden om zelfstandig een ijsje te gaan halen. Ze diende haar idee in bij De leukste …plek, kreeg een ‘go’ en voerde daarna haar idee al snel uit.

Het idee

Anika wilde graag dat in de zomer regelmatig een ijscokar op het terrein van Sterrebos langs zou komen. Onze bewoners en deelnemers kunnen namelijk niet allemaal zelfstandig een ijsje halen in de buurt. Een ijscokar op het terrein van Sterrebos zou dit een stuk makkelijker maken. Zelf een ijsje halen, betalen en er vervolgens van genieten vergroot het gevoel van zelfstandigheid en zelfvertrouwen bij de bewoners en deelnemers. Anika kreeg een ‘go’ vanuit De leukste …plek om haar idee uit te voeren en op donderdag 21 juli was het  zo ver: toen kwam ’t Smulkarretje langs met allerlei soorten ijs en toppings.

De ijscokar is afgelopen zomer maar liefst drie keer langsgekomen op het terrein van Sterrebos. Zowel de bewoners als de medewerkers en vrijwilligers hebben genoten van de overheerlijke ijsjes! Goed geregeld, Anika!

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld dus met een echte S&L Zorg ijscokar! Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud