Volg ons
Search
Close this search box.
EVMB

Eerste editie gluren bij de buren was een succes

In de week van 1 t/m 7 november 2021 kregen onze medewerkers en vrijwilligers de kans om eens te gaan gluren bij hun buren. Deze ‘gluren bij de buren dagen’ werden georganiseerd door de woningen van S&L Zorg met ernstig (verstandelijke) en meervoudig beperkte (EVMB) bewoners. Tijdens deze dagen kon iedereen die geïnteresseerd was op een laagdrempelige manier kennismaken met de bewoners en het werk op deze woningen.

Waarom gluren bij de buren dagen?

Petra Lohanskis, zorgcoördinator bij een EVMB-woning, merkte dat de gaten in de roosters bij deze woningen steeds lastiger op te vullen waren en dat er ook steeds meer openstaande vacatures ontstonden voor deze cliëntgroep. Dat was voor haar aanleiding om alle medewerkers en vrijwilligers eens een kijkje in de keuken te geven. Zo kon iedereen zien hoe leuk het is om met deze cliëntgroep te werken. Uiteraard met als doel om de gaten in de roosters sneller opgevuld te krijgen. Via De leukste …plek lukte het Petra en haar collega’s om het idee uit te voeren. En met succes, want er zijn veel medewerkers en vrijwilligers een kijkje gaan nemen!

Cliëntgroep EVMB

EVMB staat voor ernstig (verstandelijk) en meervoudig beperkt. De bewoners binnen deze cliëntgroep komen in hun ontwikkeling sterk overeen met een jong kind. Wel beschikken ze over dagelijkse vaardigheden. Naast hun verstandelijke beperking, hebben deze bewoners vaak ook problemen met hun motoriek, zintuigen of op medisch- en verzorgend gebied. Hun zorg- en ondersteuningsvraag is daardoor vaak complex en intensief.

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld dus op de dagbesteding van Lambertijnenhof. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Bekijk hier onze video over de EVMB-cliëntgroep:

Wil jij ook werken met deze cliëntgroep? Bekijk dan hier onze vacatures!

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud