Volg ons
Search
Close this search box.
Opening van Sterrebos door Koningin Beatrix

De start van S&L Zorg

S&L Zorg bestaat al heel wat jaren. Maar hoe is het ooit begonnen? In dit artikel kijken we kort terug naar de geschiedenis.

Opening Sterrebos door de Koningin

De huidige naam S&L Zorg (S van Sterrebos, L van Lambertijnenhof) bestaat al lang, maar we zijn ooit gestart onder de naam Stichting Sterrebos. Op 20 september 1989 heeft Koningin Beatrix de woonlocatie Sterrebos officieel geopend. Op deze dag heeft zij ook de woningen 177 en 187 bezocht. In maart van dat jaar kwamen de eerste cliënten op Sterrebos wonen. De feestelijke dagen van de opening werden verder ingevuld met een sportdag (begeleid door het eerste van RBC) en een variétédag. Gestart werd met 140 medewerkers, en 17 woningen. Vanaf maart trokken per week acht cliënten in de nieuwe woningen.

Bergen op Zoom

In de eerste brieven over Sterrebos aan de Koningin, begeleidend aan de uitnodiging, staat al benoemd dat de Stichting ook de wens heeft in Bergen op Zoom een vergelijkbare zorglocatie te starten. Dit om aan de zorgbehoefte in Brabant te voldoen, en mensen met een verstandelijke handicap een ‘thuis’ te bieden.

Geschiedenis Lambertijnenhof

Vijf jaar na de officiële opening op Sterrebos, in april 1994, kwamen de eerste cliënten op Lambertijnenhof wonen te Bergen op Zoom. Wandelen was nog een heel gedoe, de weg was namelijk nog niet klaar, dus menig rolstoel kwam vast te zitten op het, toen nog, zandpad!

Toenmalig Minister President Wim Kok had de eer Lambertijnenhof te openen. Tijdens deze gelegenheid werd er een prachtige boom geplant. Rond die boom werden tegels gelegd met daarin de handafdrukken van cliënten en medewerkers.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud