Volg ons
Search
Close this search box.

Feestweek groot succes

Medewerkers en vrijwilligers van S&L Zorg organiseerden samen met leerlingen van het Kellebeek College van 14 tot en met 18 mei voor bewoners met een matige verstandelijke beperking van S&L Zorg een feestweek. Om geld in te zamelen voor de feestweek werd er eerst op 7 maart tegelijkertijd in Roosendaal en Bergen op Zoom een sponsorloop gehouden. In beide steden heeft het Kellebeek College locaties en heeft S&L Zorg zorgwijken.

S&L Zorg en het Kellebeek College werken al jaren met elkaar samen. Veel leerlingen doen ervaring op bij S&L Zorg en leren wat de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking inhoudt. Dit jaar werd er iets unieks aan de samenwerking toegevoegd. Specifiek voor de groep bewoners met een matige verstandelijke beperking werd een complete feestweek georganiseerd samen met een groep van tien leerlingen.

De bewoners hebben zelf aangegeven wat ze tijdens deze feestweek wilden gaan doen. Eén van de wensen was een dag naar een pretpark of een dierentuin. Om dit te financieren was er extra geld nodig en de bewoners wilden hier zelf graag bij helpen.

Sponsorloop tegelijkertijd in twee steden

Om geld in te zamelen voor de week organiseerden de leerlingen een sponsorloop op 7 maart. Bijzonder is dat de loop in de zorgwijk Sterrebos in Roosendaal en in de zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom exact op hetzelfde moment plaatsvond. De loop was een groot succes. Het was gezellig, sportief en de opbrengst was € 1221,05!

Druk programma tijdens de feestweek

De feestweek zat vol met activiteiten. Het begon op maandag met de officiële opening door de bestuurder Marjolijne Lewis, natuurlijk met vlag en trommelgeroffel. Er kon gewandeld en geknutseld worden of je kon meehelpen aan het warm en koud buffet dat ’s avonds natuurlijk lekker opgegeten werd. Dinsdag was een dag met prachtige weer en dat was maar goed ook. Met bussen gingen de bewoners naar de Efteling, Dierentuin of Madurodam.  Woensdag deden we het wat rustiger aan, met o.a. een beautyochtend en fotoshoot. Donderdag waren er hapjes, muziek en een huifkartocht en op vrijdag was het tijd voor de grootse afsluiting. Tijdens het slotfeest waren alle bewoners van S&L Zorg welkom en werd de feestweek spectaculair afgesloten.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud