Volg ons
Search
Close this search box.

Locatie Fatimakerk niet geschikt

De afgelopen tijd is er flink gepuzzeld, getekend en gerekend om te bekijken of de Fatimakerk in Roosendaal (de beoogde nieuwbouwlocatie voor de St. Theresiastraat en Potgieterlaan) voldoet aan onze eisen. Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat de locatie Fatimakerk niet geschikt is voor de kwaliteit van zorg en leven die wij willen bieden.

S&L Zorg heeft daarom na grondig onderzoek het besluit genomen om hiermee niet verder te gaan. Dit betekent dat we geen woningen gaan realiseren op deze locatie. We zien geen mogelijkheden om goede zorg te kunnen leveren in de Fatimakerk.

Toen

In het najaar van 2021 kwam de Fatimakerk, een uniek en historisch pand, op ons pad. In de kerk en in de nieuwbouw die achter de kerk gebouwd kon worden, wilden we graag moderne en comfortabele woningen realiseren voor de huidige bewoners van de St. Theresiastraat, Potgieterlaan en Wouw. Een eerste analyse werd uitgevoerd en we waren hoopvol. Daarna volgde een grondig onderzoek, waarin nader werd bekeken of de locatie daadwerkelijk kon gaan voldoen aan onze wensen en eisen. Daarnaast waren we ook afhankelijk van externe factoren, zoals de omgeving, de gemeente en de projectontwikkelaar. Een proces dat al met al veel tijd in beslag heeft genomen.

Nu

Een aantal jaar later en vele onderzoeken verder blijken veel van onze gestelde eisen niet haalbaar in de Fatimakerk. De plannen voor de aanbouw aan de kerk bleken realiseerbaar, maar de vernieuwbouw in de kerk gooide roet in het eten. Het plan om studio’s en dagbesteding te realiseren in de kerk blijkt om verschillende redenen niet haalbaar.

Vervolg

Bovenstaande feiten heeft S&L Zorg doen besluiten de plannen voor de Fatimakerk stop te zetten. De bewoners van Wouw hebben inmiddels al zicht op andere woningen. Nog steeds is het onze wens om voor de bewoners van de locaties St. Theresiastraat en Potgieterlaan een nieuwe woonlocatie te realiseren. Daarom zal de zoektocht doorgaan. Tot die tijd blijven de bewoners woonachtig op de huidige locaties.

 

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud