Volg ons
Search
Close this search box.
koffiebonen

S&L Zorg start met de verkoop van Fana Coffee

Vandaag was de officiële start van onze samenwerking met Fana Coffee. Per 1 oktober zullen de bewoners en deelnemers van de dagbesteding gemalen koffie en koffiebonen van Fana Coffee gaan verpakken en verkopen. En het goede nieuws is: ook jij kunt deze heerlijke koffie bij ons kopen!

Vanochtend werd de eerste zak koffie door Hester, mede-oprichtster van Fana Coffee, overhandigd aan Marjolijne Lewis, bestuurder van S&L Zorg. Dit gebeurde onder toeziend oog van onze bewoners, deelnemers en alle betrokken medewerkers.

En zo bestel je deze heerlijke koffie

De gemalen koffie en de koffiebonen zijn te bestellen in zakken van 250 en 500 gram. Je kunt de zakken kopen in één van onze Ontmoetingscentra. Wil je de koffie eerst een keer komen proeven? Dat kan! In onze Ontmoetingscentra kun je vanaf nu ook gaan genieten van een heerlijk kopje Fana Coffee.

Koffie met een goed doel

Fana Coffee is onderdeel van Syoum Westerveld, opgericht in 2020 door ondernemers Dawit en Hester. Zij kennen één ambitieus doel: het stoppen van ongelijkheid en armoede in Ethiopische koffiegemeenschappen door de bonen ter plekke te branden. Met de opbrengsten hiervan kunnen de kinderen van de koffieboeren naar school en leren de vrouwen om in de branderij te werken. Fana Coffee komt dus rechtstreeks van eigen koffieboerderijen en koffiestations in Ethiopië in jouw kopje terecht. Zonder tussenkomst van overbodige factoren die ongelijkheid in de koffieketen veroorzaken. In plaats daarvan biedt Fana Coffee een fatsoenlijke prijs aan hun ‘superboeren’. Zij investeren verder in agrarische trainingen voor hele koffiegemeenschappen en leren deze gemeenschappen hoe om te gaan met klimaatveranderingen. Daarnaast investeren ze in jonge ondernemers in de dop om meer werkgelegenheid te creëren. Jouw dagelijkse kopjes Fana Coffee creëren daarmee dus direct impact!

 

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud