Volg ons
Search
Close this search box.

Dagbestedingsgroep ontwikkelt 5 km/u spandoeken voor zorgwijken

In de straat van onze zorgwijk Lambertijnenhof mag je maar 5 km/u rijden. Toch merkten de deelnemers van dagbestedingsgroep Leren 1 van Lambertijnenhof dat er vaak veel harder gereden werd dan 5 km/u. Hierdoor voelen ze zich soms onveilig in hun eigen straat. Ze vonden daarom dat de gebruikers van de weg wel eens aan de juiste snelheid mochten worden herinnerd. En dus dienden ze gezamenlijk een idee in bij De leukste …plek.

Hoe het idee uitgevoerd werd

Om de stuurgroep van De leukste …plek een goed beeld te geven van de huidige situatie, nam de dagbestedingsgroep een video op. Hierin lieten ze zien hoe hard er soms gereden wordt. Om de weggebruikers te herinneren aan de juiste snelheid, opperde de dagbestedingsgroep om een spandoek weg te hangen. Na het filmpje was de stuurgroep natuurlijk meteen overtuigd van het probleem en de oplossing die de dagbestedingsgroep hiervoor had gevonden. De dagbestedingsgroep kreeg daarom een ‘go’ en De leukste …plek zorgde ervoor dat zij de tijd en de middelen kregen om hun idee ook uit te kunnen voeren.

De deelnemers van de dagbestedingsgroep maakten verschillende ontwerpen voor het spandoek en uiteindelijk lag er een mooi definitief ontwerp. Dit lieten ze drukken en daarna vroegen ze de Technische Dienst om de spandoeken op te hangen. Omdat de organisatie zo enthousiast werd van de spandoeken, hangen de spandoeken inmiddels ook bij zorgwijk Sterrebos in Roosendaal.

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld met deze spandoeken. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud