Volg ons
Search
Close this search box.

Circus activiteitenkoffer

Bij De leukste …plek krijgen de medewerkers van S&L Zorg de mogelijkheid leuke en innovatieve ideeën in te dienen. Die ideeën kunnen bijdragen aan het welzijn van de bewoners, maar het kan ook gewoon een gezellige activiteit zijn. Jolanda Martinez is één van de medewerkers die een super tof idee heeft ingediend, namelijk een activiteitenkoffer met het thema circus, de koffer kan zowel tijdens dagbesteding ingezet worden als in de vrije tijd.

Hoe is de activiteitenkoffer tot stand gekomen?

Medewerkers gaven regelmatig in een overleg aan het lastig te vinden om bewoners in hun vrije tijd een activiteit aan te bieden. De koffer is zo ingedeeld dat iedereen het kan gebruiken. Ook zit alles in één activiteitenkoffer bij elkaar, medewerkers kunnen daardoor meteen beginnen met de activiteit. Deze activiteitenkoffer bevat verschillende spullen, zoals jongleerringen, een kegelspel, danslint, een paraplu, een clown handpop en clown schoenen. En een wit konijn uit de hoge hoed kon natuurlijk ook zeker niet ontbreken in de koffer. Als ondersteuning van de communicatie zitten er in de koffer nog pictgrammen, die tevens ook als memory spel gebruikt kunnen worden. De activiteitenkoffer is voor iedereen gemaakt en is ook echt door iedereen te gebruiken, ongeacht belevingswereld of beperking.

Wat kan er met de koffer gedaan worden?

– Beleven en ervaren

– Beweegactiviteiten

– Spelletjes en knutselactiviteiten

– Belevingstheater en multi-sensory storytelling

De leukste …plek

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken, bijvoorbeeld dus met een echte S&L Zorg activiteitenkoffer! Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud