Volg ons
Search
Close this search box.
Bergsestraat Wouw wonen en dagbesteding

Beschermd wonen, begeleid wonen, wonen onder begeleiding en groepswonen; wat biedt S&L Zorg?

Er zijn veel termen op het gebied van wonen. In dit artikel geven we een toelichting op diverse woorden die op het gebied van wonen gebruikt worden en leggen we uit wat de mogelijkheden bij S&L Zorg zijn.

Wat betekent begeleid (zelfstandig) wonen, wonen onder begeleiding of beschermd wonen?

Sommige mensen hebben begeleiding nodig bij het wonen. Dat kan zijn vanwege een beperking, maar ook vanwege sociale problemen. Begeleiding wordt in verschillende soorten geboden; van een paar uur per week, tot hele intensieve begeleiding. Vaak wordt de term ‘begeleid wonen’ gebruikt voor minder intensieve begeleiding.

De term ‘beschermd wonen’ wordt gebruikt voor het bieden van een veilige en beschermde woonomgeving en begeleidt de bewoners in hun zelfredzaamheid, zodat zij mee kunnen blijven doen in de samenleving of op termijn weer zelfstandig kunnen wonen. ‘Beschermd wonen’ is dus een breed begrip, maar wordt meestal gebruikt op grond van de Wet maatschappelijk ontwikkeling (Wmo) en is dan gericht op volwassen mensen met psychische of psychosociale problemen, die tijdelijk niet zelfstandig kunnen wonen. Ook niet met hulp van bijvoorbeeld een mantelzorger of met begeleiding van een hulpverlener.

Woonvormen bij S&L Zorg in de regio’s Roosendaal en Bergen op Zoom

S&L Zorg biedt wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. S&L Zorg kan begeleiding en zorg bieden in jouw eigen woning, maar de meeste cliënten bij S&L Zorg wonen in een groepswoning echt bij S&L Zorg. Dit is in één van onze zorgwijken of in de wijk zelf. De woningen hebben vaak een gemeenschappelijke ruimte met keuken en een tuin. Bij S&L Zorg wonen bijna alle bewoners in groepen, per woning kunnen de eigen faciliteiten op de kamer verschillen.

Klik hieronder om naar meer informatie over de verschillende woonlocaties bij S&L Zorg te gaan:

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud