Volg ons
Search
Close this search box.

Een app in één dag

De coronatijd, super hectisch, soms ook complex. Zeker in de zorg. Elke dag worden er nieuwe lessen geleerd, maar veranderen er ook zaken. Beleid, richtlijnen, materialen en regels. Voor een zorginstelling is het complex om alles te volgen, maar voor medewerkers helemaal. We vermoeden een coronabesmetting, wat moeten we allemaal doen? En wat moeten we doen als de test positief blijkt? Ontzettend relevante vragen waar je snel en makkelijk antwoord op wilt. Bij S&L Zorg werd er zelfstandig met Google sites, zonder hulp van leveranciers in één dag een app ontwikkeld, die helpt bij het vinden van de juiste antwoorden, juist in een hectische situatie. De Coronapp!

Wat is de Coronapp?

De Coronapp is een app die een paar basisvragen stelt om daarna links naar de relevante informatie te bieden. De app is beschikbaar in de playstore, maar alleen voor mensen die ingelogd zijn in het S&L Zorg domein. De app is te benaderen vanaf alle soorten devices, dus mobile, maar ook laptops en vaste computers. De app is eenvoudig vormgegeven en zorgt dat je vooral snel bij de juiste informatie komt.

Hoe kun je een app maken met google sites in één dag?

Tsja, met een forse dosis creativiteit en innovativiteit, maar eerlijk gezegd ook door eerst de juiste keuzen te maken op het gebied van ICT. Jaren geleden koos S&L Zorg namelijk al om volledig over te gaan op Google software voor de kantoorautomatisering. Een gedurfde keuze, maar wel een succesvolle en kansrijke. Zo biedt Google met Google sites een eenvoudige tool om zelf websites te ontwikkelen. Ook heeft ze mogelijkheden gecreëerd om een site eenvoudig om te zetten naar een app. Omdat alle documenten bij S&L Zorg al ‘in the cloud’ staan kon informatie die al beschikbaar was eenvoudig gelinkt worden.

De tools om de app te maken waren dus al aanwezig bij S&L Zorg. Door vijf leden van de afdeling KICK (Klant, Innovatie, Communicatie en Kwaliteit) met elkaar een dag ‘op te sluiten’ en volgens de scrummethodiek te laten werken, lukte het in één dag het eerste prototype op te leveren.

Hoeveel tijd heeft de ontwikkeling nu in totaal gekost?

Natuurlijk is er na de eerste dag nog aan de app doorgewerkt. Op basis van gebruikerservaringen is de app verder verbeterd. Toch is de Coronapp ontwikkeld in minder dan 60 uur.

Wat zijn de gebruikerservaringen?

Gebruikers kunnen in de app direct reageren en suggesties achterlaten. De reacties zijn lovend. De eenvoud wordt gewaardeerd. Wel is te zien dat in een werkomgeving de app vaker op laptops en computers wordt geopend, en minder op mobile devices.

Komen er meer apps?

De weg naar meer apps is natuurlijk ingeslagen, alleen moeten we ook opletten dat er geen wildgroei ontstaat. Op dit moment midden in de coronacrisis, brengt deze app ons vooral voordelen en laten we het hier even bij.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud