Volg ons
Search
Close this search box.

ABCDate

Vanaf 24 maart 2022 kunnen bewoners en deelnemers van S&L Zorg nieuwe mensen ontmoeten via de contactbemiddelingswebsite ABCDate.nl. Zo vergroten we de kans op vriendschap, geluk en liefde voor onze bewoners en deelnemers!

Wat is ABCDate?

ABCDate is een veilige, landelijke contactbemiddelingswebsite en -app voor mensen met een licht verstandelijke beperking die 18 jaar of ouder zijn. Via de gratis website en app kan de bewoner of deelnemer van S&L Zorg met mensen van de eigen organisatie of van andere organisaties in contact komen. De bewoner of deelnemer kan via de website of app op zoek gaan naar vriendschap, een maatje of een relatie. Kortom: naar een ontmoeting waar behoefte aan is. Daarnaast kunnen bewoners en deelnemers via dit platform zo zelfstandig mogelijk profielen van andere deelnemers bekijken, chatten en een prikbordbericht plaatsen. Ook is er veel ondersteuning vanuit Steffie, waar ingewikkelde thema’s online eenvoudig worden uitgelegd.

Fysieke avonden speciaal voor de deelnemers

ABCDate organiseert regelmatig ontmoetingsavonden. Tijdens deze avonden kunnen deelnemers elkaar beter leren kennen. Twee ABCDate Contact Coaches ondersteunen tijdens deze avond en organiseren leuke spelvormen die passen bij het thema van de avond.

Hoe gaan we aan de slag?

Voor dit project hebben we, samen met collega zorgorganisatie SDW, een projectgroep opgestart. We communiceren de start en het bestaan van ABCDate binnen beide organisatie. Door hierin samen op te trekken, is de kans groter dat onze bewoners en deelnemers een maatje, vriendschap of een relatie vinden en komen ze makkelijker in contact met elkaar!

Na 24 maart 2022 kunnen bewoners en deelnemers door hun ondersteuners worden aangemeld voor ABCDate. Op deze website vind je meer uitgebreide informatie over dit platform. Ook staat in de brochure ‘Op zoek naar sociale contacten‘ het stappenplan om een bewoner of deelnemer aan te melden.

YouTube-kanaal

Op het YouTube-kanaal van ABCDate worden regelmatig video’s geplaatst met handige tips voor de deelnemers van het platform. Ook beantwoorden de presentatoren in hun video’s verschillende vragen van deelnemers.

Meer informatie of vragen?

Voor vragen of meer informatie, kun je contact opnemen met Sofie Goeting, projectleider van ABCDate, via het e-mailadres info@abcdate.nl. Of stel ze aan José Christianen, projectleider bij S&L Zorg, via j.christianen@slzorg.nl.

Deze website en app is alleen te gebruiken door bewoners en deelnemers van zorgorganisaties die bij ABCDate aangesloten zijn. Op deze website vind je alle aangesloten zorgorganisaties.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud